Birleşmiş Milletler Küresel Isınma Ve İklim Değişikliği İle Mücadele İçin 150 Trilyon Dolar Ödenek İstedi!

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi, küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadele için yeni bir rapor yayınladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Raporda Birleşmiş Milletler’in “Gezegeni küresel ısınmanın etkilerinden kurtarmak için” 150 trilyon dolara ihtiyacı olduğu belirtildi. Bu rakamı da, “Dünya Ekonomik Forumu” tarafından hazırlanan “2050 Ajandası” araştırmasındaki 17 hedefe dayandırdı. Ama bu hedeflerin çoğunun çevreyle ve iklimle ilgisi yok. Örneğin, toplumsal çeşitlilik, eşitlik, mültecilerin içselleştirilmesi gibi hedeflerin küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle ilgisini hnüz çözebilen yok.

 

Ayrıca “Temiz ve erişilebilir enerji”, “İklim için eylem” gibi yuvarlak ve pek de sevimli olmayan kavramlar da raporda bol bol tekrarlanıyor. Birleşmiş Milletler, 2020’lerin başında iklim kriziyle mücadeleiçin dünya hükümetlerinden yılda 803 milyar dolar talep ediyordu. Şimdi bu rakamı yetersiz bulmuş olmalı ki, çıtayı yükseltti ve 2050’ye kadar olan dönem için 150 trilyon dolar talep etti. Bu da yılda 5,3 trilyon dolar demek.