Bolivya'nın En Büyük Uyuşturucu Baronu Devletle Dalga Geçiyor! 'Hadi Gelip Beni Yakalayın!'

Bolivya’nın en çok aranan uyuşturucu baronu Sebastian Marset’e karşı geçen Temmuz’da geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Marset, aslında Bolivyalı değil, Uruguaylı!

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Yıllardır güvenlik güçlerine “Nanik” yapan 32 yaşındaki Sebastian Marset, birkaç gün önce Bolivya’da güvenlik güçlerinin düzenlediği son operasyondan yakayı sıyırdıktan sonra gizlendiği yerde, gizliyece çekilmiş bir röportajda boy gösterdi.

 

Son derece kolaylıkla sahte kimlikler elde edebildiği için “Binbir Surat” diye bilinen Sebastian Marset’in peşinde bir dünya ordusu var: İnterpol, Europol… Dosyası da yüklü: Uyuşturucu kaçakçılığı, suç örgütü liderliği, kara para aklama…

 

Latin Amerika’dan Kuzey Amerika’ya kokain ticaretinin veya kaçakçılığının bir numaralı yöneticisi o.

 

İlk kez 2013’te Uruguay’de tutuklanan Marset, 2018’e kadar cezaevinde kaldı.

 

Serbest bırakılınca ülkesini terketti ve tüm Latin Amerika pazarında etkili olmaya çalıştı.

 

2021’de Latin Amerika’yı terketti. Nereye gitmek istedi dersiniz? Cevap: Türkiye!

 

Ama Türkiye’ye gelemeden Dubai’de durduruldu. Çünkü sahte bir Paraguay pasaportu taşıyordu, Birleşik Arap Emirlikleri’nde cezaevinden yürüttüğü haberleşmeyle memleketi Uruguay’ın bir pasaportunu edinmeyi başardı ve serbest bırakıldı!

 

Bu yıl Temmuz ayı sonunda Bolivya’nın doğusundaki Santa Cruz’de izi bulundu. Güvenik güçleri büyük bir operasyon düzenledi. Ama polis bünyesinde parayla satın almış olduğu habercilerinin sayesinde operasyonu öğrenip, ailesiyle birlikte kaçmayı başardı.

 

O zamandan beri de sığınağından güvenlik güçlerini çıldırtan “Hodri meydan”larını sürdürüyor.