Brezilyalı Şarkıcı Darlyn Morais Örümcek Isırığı Sonucu Hayatını Kaybetti!

Brezilyalı şarkıcı Darlyn Morais 31 Ekim'de Kuzeydoğu'daki Miranorte kentindeki evinde bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra hastalanıp hastaneye kaldırılırken, oluşan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti

 

Posta'da yer alan habere göre; Brezilyalı şarkıcı Darlyn Morais, geçtiğimiz hafta bir örümcek ısırması ortaya çıkan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti. Ünlü şarkıcı Darlyn Morais, 31 Ekim'de Kuzeydoğudaki Miranorte kentindeki evinde bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra hastalandı. Morais'in eşi Jhullyenny Lisboa, Brezilya basınına yaptığı açıklamada, 18 yaşındaki üvey kızının da örümcek tarafından ısırıldığını, hastaneye kaldırıldığını ve durumunun stabil olduğunu söyledi. Lisboa, Morais'in örümcek ısırığı sonucu yüzünün morarmaya başladığını açıkladı. Morais, haftanın ilerleyen saatlerinde alerjik reaksiyonlar geliştirdi ve hastanede tedavi gördü. Ancak hastaneye kaldırıldıktan bir gün sonra yaşama gözlerini kapadı. Morais'in ölümüne hangi örümceğin neden olduğu bilinmiyor ancak Brezilya'nın dünyanın en tehlikeli örümceği olan 'Brezilya Gezgin Örümceği'ne ev sahipliği yaptığı biliniyor. Brezilya Gezgin Örümceği zehrinin olağanüstü acıya, kan basıncının yükselmesine, solunum hızının artmasına, bulanık görmeye ve kasılmalara neden olduğu belirtiliyor.

 

HANGİ ÖRÜMCEKLERİN ISIRIĞI ZARARLIDIR?

 

Örümcek ısırığı, çeşitli örümcek türlerinin insanları ısırmasıyla ortaya çıkan durumları ifade eder. Çoğu örümcek zehirsizdir ve ısırıkları genellikle zararsızdır, ancak bazı örümcek ısırıkları ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Örneğin, Karadul ve Kahverengi Reklüz (Brown Recluse) gibi bazı örümceklerin ısırıkları ciddi ve hatta yaşamı tehdit eden semptomlara yol açabilir.

 

Örümcek ısırığı sonucu ortaya çıkan semptomlar genellikle:

 

Kızarıklık

Şişme

Ağrı

Kaşıntı

 

Ciddi örümcek ısırıklarında ise aşağıdaki belirtiler görülebilir:

 

Kas ağrıları ve kramp

Baş ağrısı

Ateş

Titreme

Huzursuzluk veya endişe

Bulantı veya kusma

Yara oluşumu veya doku kaybı (özellikle Kahverengi Reklüz ısırığı)

 

Eğer örümcek ısırığından şüpheleniyorsanız ve semptomlarınız varsa veya hangi tür örümcek tarafından ısırıldığınızı biliyorsanız ve bu örümcek zehirli bir türse, tıbbi yardım almanız önemlidir. Özellikle aşağıdaki durumlarda doktora başvurmalısınız:     

 

Solunum güçlüğü veya yutkunmada problem

Ağrının şiddetli olması veya yayılması

Genel bir rahatsızlık hissi veya kas zayıflığı     

Isırılan bölgede yara veya kabarcık oluşumu

Semptomların hızla kötüleşmesi

Isırık bölgesini temiz tutmak, ısırığın üstüne soğuk kompres uygulamak ve ısırılan bölgeyi yüksekte tutmak gibi evde bakım önlemleri semptomları hafifletebilir. Ancak, yine de tıbbi tavsiye almak önemlidir.