Bruce Willis Oyuncuğu Bıraktı! Afazi Teşhisi Konuldu! Afazi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Afazi teşhisi konulan dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Bruce Willis oyunculuğu bırakacağını açıklarken sosyal medyada ve internette kullanıcılar afazi hastalığıyla ilgili bilgileri sıklıkla merak etmeye başladılar. Peki afazi hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? Cevaplar haberimizde..

 

Afazi teşhisi konulan dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Bruce Willis oyunculuğu bırakacağını açıklarken sosyal medyada ve internette kullanıcılar afazi hastalığıyla ilgili bilgileri sıklıkla merak etmeye başladılar. Peki afazi hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? Cevaplar haberimizde.. 

 

Dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Bruce Willis'ten kötü haber geldi. Mavi Ay, Zor Ölüm ve Ucuz Roman gibi dizi ve filmlerle büyük bir hayran kitlesine sahip olan aktör Bruce Willis oyunculuğu bıraktı. 67 yaşındaki ünlü oyuncuya, beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen 'afazi' (söz yitimi) hastalığı teşhisi konuldu. Açıklama Emmy ve Altın küre ödüllü Bruce Willis'in sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği ve 'afazi' teşhisi konulduğu belirtildi. Ünlü yıldızın ailesi tarafından yapılan ortak açıklamada, Willis'in oyunculuk kariyerini bırakacağı bilgisi de yer aldı.

 

bruce willis e afazi hastaligi teshisi konuldu oyunculugu birakti

 

Ailesi açıkladı!

 

Emma, Demi, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel, ve Evelyn imzalı açıklama "Bruce'un harika hayranlarına" hitabıyla başladı. Aile tarafından yapılan bu ortak açıklamada, 'Zor Ölüm'ün yıldızı, efsane aktör Bruce Willis'in son zamanlarda sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği ve 'afazi' teşhisi koyulduğu ve bu hastalığında da bilişsel kabiliyetleri etkilediği belirtildi. Aile, bu gelişmenin sonucu olarak Bruce Willis'in onun için çok şey demek olan oyunculuk kariyerini bırakacağını duyurdu. Willis Ailesi'nin açıklaması şu şekilde son buldu:

 

"Bu, ailemiz için gerçekten zorlu bir zaman ve aralıksız sevgi, merhamet ve desteğiniz karşısında minnettarız. Güçlü bir aile birliğiyle bu süreçten geçiyoruz ve hayranlarının da bunu bilmesini istedik, çünkü onun sizler için ve sizlerin onun için ne demek olduğunu biliyoruz. Bruce'un her zaman söylediği gibi "Gününü gün et" ve birlikte bunu yapmayı planlıyoruz. Sevgiler.”

 

1970’lerin sonunda Broadway’da sahne alarak oyunculuğa başlayan Willis, 1989 yapımı 'Moonlighting' (Mavi Ay) dizisinde canlandırdığı Daivd Addison karakteriyle dünya çapında tanındı. Bruce Willis, yarım asırlık kariyeri boyunca birçok televizyon dizisinin yanı sıra Moonlight, Pulp Fiction, Die Hard (Zor Ölüm) gibi ses getiren aksiyon filmlerinde rol almıştı.

 

Afazi hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir?

 

Afazi, genellikle ağır bir beyin travması sonrası aniden ortaya çıkan bir bozukluktur. Dolayısıyla böyle bir travma sonrasında yaşanacak dil bozukluğu, ifade etme, okuma, yazma, konuşma, konuşulanı anlama, tekrarlama ve adlandırma güçlükleri afazinin varlığını net olarak ortaya koyacaktır.