Bruce Willis Tedavisi Olmayan Bunama Hastalığıyla Boğuşuyor!

68 yaşındaki Bruce Willis, “Frontotemporal demans” denilen, beynin ön ve şakak loblarını etkileyen bir hastalığın pençesinde. Bu hastalığın başlıca belirtileri ve etkileri şöyle sayılıyor: Davranış değişiklikleri, konuşma sorunları, kas kontrolü kaybı, kısa süreli bellek kayıpları, sosyal yaşamdan kopma, duygusal değişimler.

 

Fenoreporter - Dış Haberleri Servisi

 

Amerikalı aktörün 45 yaşındaki eşi Emma Willis, “Bu hastalığa yakalanan için hayat çok zor. Tabii ailesi için de. Bruce’ü hayatta tutmak için harcadığımız çaba sayesinde ben de, kızlarımız 11 yaşındaki Mabel Ray ve 9 yaşındaki Evelyn Penn de sevginin, sabırın, direncin ne demek olduğunu daha iyi anladık” diyor.

 

Bruce Willis, oyunculuk kariyerine 2022’de son vermek zorunda kaldı. Çünkü, “Afazi” hastalığı belirtileri ortaya çıktı. Beyin kanaması veya felç gibi beyin-damar rahatsızlıkları sonucu ortaya çıkan bu hastalık, beynin konuşma bölümünde hasara yol açıyor. Bu hasar, konuşma bozukluğu, algıda ve verilen cevaplarda tutarsızlık, iletişim sorunu gibi gelişmelere neden oluyor.

 

Söz yine eşi Emma Willis’in: “Sonra bu hastalık, yani bunama teşhisi konuldu. Kabullenmekten başka çaremiz yoktu. Tek tesellimiz, Bruce’ün uysallığı sayesinde sıkıntılarımızın biraz hafiflemesi.”

 

“Frontotemporal demans”, Alzheimer’e çok benzeyen bir hastalık. Emma Willis, eşinin hastalığını her ortamda anlatarak, kamuoyunu aydınlatmayı ve bu alandaki araştırmaları hızlandırmayı amaçlıyor.