Bu Dev Fare Sadece Bir Adada Yaşıyor!

Pasifik Okyanusu’ndaki Solomon Adaları’na bağlı Vangunu adasında 2015 yılında bir ağacın kesilmesi sırasında dev bir fareyle karşılaşıldı. Herhalde ağaçta yaşıyordu ve kesim sırasında düşüp öldü.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu fare 50 santimetre boyundaydı, ağırlığı bir kilo civarındaydı ve koyu portakal rengi tüyleri vardı. Ada halkı uzun süredir bu fareden söz ediyorlardı ama hiç biri görüntülenememişti.

 

Bu büyük fare sadece Vangunu adasında yaşıyor. Bilim insanları onlardan birini canlı olarak görüntülemek için Hindistan cevizi gibi meyve ağaçlarının yakınına foto kapanlar kurdular. Çünkü fare Hindistan cevizi ve benzeri sert kabuklu meyveleri kemirip soyabiliyordu.

 

bu dev fare sadece bir adada yasiyor

 

Melbourne Üniversitesi’nden bilim insanları toplam 95 fotoğraf çekmeyi başardı. Fotoğraflar 3’ü dişi, biri erkek 4 fareye aitti. Normal bir farenin iki katı kadardı, uzun kuyrukları ve küçük kulakları vardı.

 

Ama varlıkları tehlikede. Çünkü Vangunu adasında onların yaşadığı ormanın işletmeye açılmasına karar verildi. Bu da ormanın zamanlar yok olması anlamına geliyor. Ormandaki son ağaçla birlikte bu çok özel fare türü de tarihe karışacak.



Etiketler: