Bu Spagettinin İsmi 'Katil' Çünkü İnsanları Çıldırtacak Kadar Güzel!

Makarnalarla ilgili tüm bildiklerinizi unutun. Çünkü “All’assassina” (Katil) adı verilen spagetti şu sıralar sosyal medyayı kasıp kavuruyor.

 

Fenoreporter - Haber Merkezi

 

Bu spategettinin farkı, diğer makarna türlerinden farklı hazırlanıp pişirilmesi. Bazı tarifleri TikTok’ta en az 5 milyon kez görüntülendi.

 

Hem ucuz, hem hazırlanması hızlı ve kolay, hem de lezzetine diyecek yok.

 

“Katil spagetti” kaynar suda pişirilmiyor, domates sosuna kaynar su eklenip pişinceye kadar ateşte tutulmasına dayanıyor.

 

Bir başka deyişle spagetti suda değil, domates soslu haşlanmış suda pişiriliyor.

 

Tarifi şöyle:

 

-1 litre su.

-150 gram domates konsantresi, yani salça.

-Yarım kahve kaşığı tuz.

-6 çorba kaşığı zeytinyağı.

-2 diş incecik kendelenmiş sarımsak.

-Yarım kahve kaşığı ince kıyılmış kırmızı biber.

-350 miligram domates püresi.

-300 gram spagetti.

-Tuz.

-Karabiber.

 

Pişirilmesi de şöyle:

 

Domates konsantresini suya koyun, kaynayıncaya kadar ateşte bırakın. Tuz ekleyin, daha sonra 10 dakika kısık ateşte bekletin.

 

Büyük bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sarımsak ve kırmızı bibeği ekleyin. Birkaç saniye pişirin. Domates püresini ekleyin ve 2 dakika kadar daha pişirin.

 

Daha sonra spagettiyi ekleyin, sosun hafifçe üstüne yayılmasını sağlayın. Hiç karıştırmadan birkaç dakika pişirin. Bir kepçe veya maşa yardımıyla spagettilerin iki tarafının da pişmesini sağlayın.

 

Ardından spagettilerin üstüne kaynamış domates püresini kaşık kaşık ve hafif hafif yedirmeye başlayın. Bir-iki kaşık domates püresini suyu çekildikçe yenisini ekleyin. Bu işlemi spagetti tamamen veya damak zevkiniz ölçüsünde haşlanıncaya veya pişinceye kadar sürdürün.



Etiketler: