Buğday Proteini Nedir? Saç Bakımında Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlarıdır. Güzelliğe önem veren kadınlar buğday proteini kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği buğday proteini sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Saç bakımında kullanabileceğin buğday proteini ve pirinç proteini gibi proteinler, saçlarda protein eksikliğinden kaynaklanan olumsuz görünümleri iyileştirmeye yardımcı oluyor. Buğday proteini, bir diğer adıyla lektin; farklı proteinlerin bir araya gelmesiyle meydana gelmiş olan kompleks bir protein çeşidini oluşturuyor. Bu protein, buğdayın yapısında onu zararlı etkenlere karşı koruyan bir güçlü bariyer rolü üstleniyor. Saç bakımında ise saçları dış etkenlerden koruması, dolgunluk ve hacim kazandırması, mat ve cansız görünümü gidermesi amaçlarıyla pirinç proteini ile birlikte en çok kullanılan bileşenlerden birini oluşturuyor.

 

Buğday proteini nasıl kullanılır?

 

En yüksek verimin elde edilmesi amacıyla hidroliz işleminden geçirilen buğday proteini, “hidrolize buğday proteini” adıyla sıvı bir şekilde tüketicilere doğrudan sunulabiliyor. Fakat bu şekilde doğru kullanım miktarlarına uyulmazsa, saçta sertleşme ve ağırlaşma gibi istenenin tam tersi etkiler meydana gelebiliyor. Bu sebeple buğday proteini için en ideal kullanım, hidrolize buğday proteinini uygun ölçüde içeren ürünleri tercih etmekle oluyor. Aynı zamanda bu ürünler çeşitli yağlarla ve pirinç proteini gibi farklı proteinlerle de zenginleştiriliyor. Bu sayede birden fazla hedefe yönelik içerik bir araya getirilmiş oluyor ve böylece saça çok daha güçlü bir bakım desteği sağlanabiliyor.

 

Saç bakımında lektinin faydaları nelerdir?

 

Lektin, buğdayın yapısında onu dış etkenlerden koruyan ve besleyen bir bileşen olarak yer aldığı gibi saç bakımında da benzer işlevlerle kullanılıyor. Saç bakımında kullanılan hidrolize buğday proteini, içerdiği amino asitler ile suda hemen çözünebiliyor. Bu sebeple saç için kullanıldığı ilk anda saç dokusuna etki etmeye başlıyor.  Saçları doğal lipidlerinden ayırmadan hacimli görünüm sağlamaya yardımcı oluyor. Nemlendirici özelliği ile saçlara pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor. Güçsüz saç tellerinin görünümünü onarmaya ve koparak dökülmeleri azaltmaya yardımcı oluyor. Saçlardaki yıpranmış görünümü azaltıyor, saçları dipten uca daha parlak bir görünüme kavuşturmada etkili oluyor.

 


Etiketler: