Çanta Modasını Yeniden Tanımlayan Girişimci Korin Babani!

Kurumsal hayatta başarılıyken EYT ile emekli olunca enerjisini kendi işine yoğunlaştırmak isteyen genç girişimci Korin Babani hem sosyal sorumluluk hem iş anlamında fikrini harmanlayarak yola çıktığı çanta tasarlama işinde büyük başarılar hedefliyor. 

 

Kurumsal hayatta başarılıyken EYT ile emekli olunca enerjisini kendi işine yoğunlaştırmak isteyen genç girişimci Korin Babani hem sosyal sorumluluk hem iş anlamında fikrini harmanlayarak yola çıktığı çanta tasarlama işinde büyük başarılar hedefliyor. 

 

1978 İstanbul doğumlu olan Korin Babani, evli ve bir erkek çocuğu annesidir. Lise eğitimini özel bir kolejde tamamlayan genç girişimcimiz, biran önce iş hayatına atılma arzusundan, Boğaziçi Üniversitesi’nde 2 senelik Turizm Bölümünü bitirmiş olup ilk stajyerlik deneyimini edindiği Duru Turizm’de çalışırken, organizasyon yeteneğinin güçlü olduğunu fark etmesi üzerine, kariyerine, 16 sene boyunca asistan olarak çalıştığı bir Amerikan ilaç şirketinde başlamıştır. Bunun yanı sıra, çeşitli kurumsal şirketlerde Üst Düzey Yönetici asistanlığı pozisyonlarında görev almıştır.

 

canta modasini yeniden tanimlayan girisimci korin babani

Korin Babani - Melis Ağazat lansman davetinden bir kare 

 

25 senelik kurumsal iş hayatını, erken emekliliğe hak kazanmasına istinaden sonlandırma kararı almıştır. Bu sonlandırma kararını almasının ardından, yaşının da daha çok genç olması itibariyle, deneyimlerini farklı bir alana taşıması oldukça hızlı gelişen bir karardı. Moda’yı severek takip eden, kendine yakışanı zevkle seçen, renklerin uyumuna olan aşkıyla kombin yapmayı, giyinmeyi, alışveriş yapmayı seven, seçtiği hediyelerin kişinin tarzına uygun olmasına önem veren ve bunu zevkle yapan genç girişimcimiz 2023 yaz aylarının sonunda piyasaya sunduğu ürünlerini Büyükada’da, oluşumunu, kurulumunu kendi organize ettiği bir lansman ile yakın çevresine küçük bir davet vererek girişimini başlatmış oldu.

 

 

İsterseniz bir de kendi ağzından dinleyelim: 

 

canta modasini yeniden tanimlayan girisimci korin babani

 

Korin Babani'nin tasarladığı yeni sezon çantalardan..

 

canta modasini yeniden tanimlayan girisimci korin babani

 

Korin Babani markası 'Corinne Handmade'in çantası ile..

 

'EYT ile emekli olma fırsatı yakalayınca kendi markamı kurmaya karar verdim'

 

"2010 yılında, Influencer kelimesinin hayatımıza girdiği dönem, yaşadığım sitedeki çocuklar “Korin abla, sen neden Influencer olmuyorsun, tam senlik bir iş, senden olur!” dediğini hatırlıyorum. Gerek sosyal, gerek iş arkadaşlarım tarafından da benzer yorumlar aldığım zamanlar çok oldu. Kombin yapmak, yakıştırma, uyum, farklılık çok göreceli bir kavram, benim kombinleyip giydiğim bir kıyafeti, ben beğeniyorum ki kombinliyorum ancak elbette ki herkes herkesin tarzını beğenmek durumunda değil, herkesin kendine özgü, kendinde sevdiği, kendine yakıştırdığı bir stili vardır. Ben de kendime yakışanı giyinmeye meraklı ve bakkala giderken bile küpe takan biriyim. Bunu yolda biri ile karşılaşırsam bakımlı görüneyim diye yapmıyorum, bunu, yapmayı sevdiğim ve kendimi bana iyi hissettirdiği için yapıyorum. Giyinmeyi, kombin yapmayı, aldığım her hediyenin kişinin tarzına en uygununu seçim yapmayı  ve kendimce zevkimi sevmem itibari ile erken emekli olma fırsatını yakalama şansım olduğundan oldukça hızlı bir karar ile, yaklaşık 1 ay önce kendi markamı kurdum.

 

canta modasini yeniden tanimlayan girisimci korin babani

 

Deri ip görünümlü iplerden imal edilen Corinne Handmade çanta modellerinden bazıları..

 

canta modasini yeniden tanimlayan girisimci korin babani

 

Corinne Handmade çanta modellerinden kış kreasyonunun ilk ürünü 

 

'Ne olursa olsun, kim ne derse desin kararımdan dönmeyecektim'

 

Arkama dönüp baktığımda en az 6-7 ay içerisinde yapılacak işi hızlandırılmış hali ile gece-gündüz denilen tabiri yaşayarak, koşturarak, yemeden içmeden ve çok uzun saatler durmaksızın çalışarak, ailem dahil herkes “Geç kaldın, yaz bitti!” diye önerilerde bulunsa da, neden bilmiyorum başka bir şey düşünemiyor ve ‘Yol’a düşerek bile başlayacaksam da başlayacağım, beklemeyeceğim, devam edip bitireceğim diyordum…çünkü bir hedef koymuştum ve ertelemeyecektim, iş etikliğinden kendime verdiğimi sözü tutacaktım. Bu karar bir hobi değildi benim için. Özellikle iş hayatımda aşırı mükemmeliyetçi bir insan olarak her zamanda işimi zamanından önce teslim eden bir çalışan olarak, bir hedef koymuştum. Ne olursa olsun, kim ne derse desin kararımdan dönmeyecektim.

 

Kıyafet, giyim benim vazgeçilmezim. Ancak aksesuar da olmazsa olmaz…Küpe, kolye, bilezik evet, ama ya çanta? Bir kot-tshirt giymiş olsan dahi, ayakkabın ve çantan şık olsun, bana göre baştan aşağı şıksındır. Ben tasarımcılık eğitimi almadım, sadece kendi zevkimi tasarlıyorum. Var olan modelleri başkalaştırarak değişik bir hale büründürüyorum. Belki farklı bir aksesuar ile belki de sevdiğim birçok modeli harmanlayarak ortaya çıkartıyorum ürünlerimi. Tabii ki şunu da unutmamak lazım ki , “moda” diye bir kavram da var. Oralardan fazla da uzaklaşılamıyor. İnsanlar modayı da arıyor. İstenilen modelde, kişiye ve butiklere özel ürünler tasarlayıp , ürettirebiliyorum.

 

canta modasini yeniden tanimlayan girisimci korin babani

 

Denizli'de , Buldan Bez'inde üretilen, kişiye özel, harf nakışlı peştemaller ile özel hissetmek…

 

'Aynı zamanda sosyal sorumluluk olarak görüyorum'

 

Bu iş, benim için aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi. Şimdilik, çanta dizayn ediyorum. Çok yakın zamanda örgü triko, ajurlu elbise ve işlemeli denim gömlekleri de koleksiyonuma eklemeyi arzu ediyorum. Sosyal sorumluluk projesinden bahsedecek olursam, ben ürünlerimi bir atölyede ördürmüyorum. O zaman eminim işim çok daha kolay olurdu ama kendi seçimim olan; ‘Zor’u araştırmak üzere ‘Yol’a çıktım. Ev ekonomisine katkı sağlayan kadınlar buldum ve bu kadınlar; Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan kadınlar. Mesela, bugünlerde, cep harçlığını çıkartma ihtiyacı olan, üniversitede okuyan veya yeni mezun olmuş zehir gibi çocuklarımız var. Bu kişileri hayata kazandırmak, adım atmalarına bir nevi destek olarak başlamalarına destek olmak adına ekip arkadaşları arıyorum. Bakalım, aşırı hızlı aldığım bu karar beni nereye götürecek, ben de heyecanla beni izliyorum."