Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov 15 Yaşındaki Oğlunu Koruma Komutanı Yaptı!

Çeçenistan lideri veya Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, 15 yaşındaki oğlu Adem’i kendisini korumakla görevli muhafız alayının komutanlığına getirdi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Adem Kadirov, geçen Ağustos’ta Kur’an-ı Kerim’i yakmakla suçlanan Nikita Zhuravel adlı bir mahkumu neredeyse komaya girecek kadar kırbaçlamıştı. Babası Ramazan Kadirov, bu cezalandırmayı alkışlamış, “Oğlumla gurur duyuyorum” demişti.

 

Adem Kadirov’un atamasını Çeçenistan Sağlık Bakanı Adem Alkanov, Telegram hesabından duyurdu: “Adem Kadirov’u Çeçenistan Devlet Başkanı’nın muhafız alayının komutanlığına getirilmesi nedeniyle içtenlikle tebrik ediyorum. Adem Kadirov, genç yaşına rağmen babasını ve ülkemizi var gücüyle korumak görevinin altından kalkacaktır.”

 

Adem Kadirov’u kutlayanlar kervanına Ulusal Politika, Dış İlişkiler ve Medya Bakanı Ahmet Dudayev de katıldı. O da Telegram hesabından “Adem Kadirov, dinini savunmaya hazır cesur bir yurtsever olduğunu kanıtladı” mesajını gönderdi.

 

Adem Kadirov’un ağır şekilde dövdüğü 19 yaşındaki Nikita Zhuravel, geçen Mayıs’ta Volvograd’da tutuklandı, Çeçenistan’a nakledildi. Hücresindeki dayak seansı baştan sona filme çekildi ve yayınlandı. Çeçen polisi bu dayaklı işkenceyle ilgili soruşturma açmayı reddeti. Ramazan Kadirov da, oğluyla gurur duyduğunu açıkladı, “Oğlum hep yaşıtlarından farklı, yetişkinler gibi olmak istedi, öyle davrandı. Bu olgunluğu da ona inancını savunma ve ideallerine sarılma olanağını verdi” dedi.

 

Bir not daha: Çeçenistan Parlamentosu, Adem Kadirov’u “Çeçenistan Kahramanı” madalyasıyla taltif etti.