Cem Karaca'nın GözyaÅŸları Filmi Mahkeme Kararıyla Vizyondan Alındı!

BaÅŸrollerinde Ä°smail HacıoÄŸlu, Melisa Aslı Pamuk gibi isimlerin yer aldığı Cem Karaca'nın GözyaÅŸları filmi mahkeme kararıyla vizyondan alındı. 

 

Cem Karaca'nın hayatını anlatan film, mahkeme kararıyla vizyondan alındı. Yapım ÅŸirketinden yapılan açıklamada, ""Mahkeme süreci devam ederken, içten bir ÅŸekilde inanıyoruz ki adalet yerini bulacak ve ileriki dönemde üzerindeki tedbir kararı kaldırılarak filmimiz halkla bir kez daha buluÅŸacaktır" ifadelerine yer verdi. Cem Karaca'nın hayatını anlatan film, vizyondan kaldırıldı. Cem Karaca'nın hayatını anlatan filmin çekimleri baÅŸladıktan kısa bir süre sonra, sanatçının eÅŸi Ä°lkim Karaca kullanılan ÅŸarkıların haklarının kendisine ait olduÄŸunu belirterek dava açmıştı. Ä°lkim Karaca'yı haklı bulan mahkeme, talebin kabul edilebilmesi için Ä°lkim Karaca'nın 3,5 milyon TL teminat ödemesine karar vermiÅŸti. Ä°lkim Karaca'nın ödemeyi yapmasının ardından film vizyondan kaldırıldı. Kararın ardından filmin yapım ÅŸirketinden açıklama yapıldı.

 

Yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

 

"Efsanevi sanatçımız Cem Karaca'nın anısına yakışır bir ÅŸekilde büyük emek ve özenle çekimlerini tamamlayıp 26 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren izleyicilere emanet ettiÄŸimiz " Cem Karaca'nın GözyaÅŸları" filmimiz, davacı tarafça mahkemeye yatırılan 3,5 milyon TL. teminat sonrasında tedbir kararıyla durdurulmuÅŸ ve vizyondan kaldırılmıştır.”

 

"YaÅŸanan süreçte davacı taraf Cem Karaca'nın GözyaÅŸları filmimizde kullanılan eserler için kendisinden izin alınmadığı gerekçesiyle dava açmıştır. Ancak filmde kullanılan tüm ÅŸarkılar için MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek BirliÄŸi) aracılığıyla, ÅŸarkıların hak sahiplerinden gerekli izinler alınmıştır. Filmimizde kullandığımız, "Muhtar, Emrah, Tamirci Çırağı, Namus Belası, Çok Yorgunum, Ceviz AÄŸacı, 1 Mayıs, Bekle Beni, DadaloÄŸlu, Hep Kahır" isimli ÅŸarkıların 4/3 hakkı Cem Karaca'nın oÄŸlu ve filmimizin danışmanı Emrah Karaca'da bulunmaktadır. Åžarkıların 4/1 hakkı ise 2018 yılından itibaren davacı tarafın haklarının tamamını satıp devrettiÄŸi All Stars Music ÅŸirketindedir.

 

Yapım ÅŸirketi olarak bizler, Emrah Karaca'da bulunmayan 4/1 hakkı, MESAM tarafından da yasal olarak belirtilen kurumdan almış bulunmaktayız. Bu durumda, filmimizin müzikal içeriÄŸi için gerekli olan tüm yasal izinlerin alındığını ve hak sahipleriyle ilgili tüm gerekliliklerin yerine getirildiÄŸini bir kez daha belirtmek isteriz.” "Vizyondaki filmimize verilen durdurma kararı hem bizleri hem de Cem Karaca hayranlarını üzmüÅŸtür. GeçmiÅŸte olduÄŸu gibi bugün de Cem Karaca'nın sesinin bir kez daha kısıldığını görmek bizleri derinden yaralamaktadır. Cem Karaca müziÄŸimizin dünyaca ünlü isimlerindendir, ÅŸarkılarıyla milyonlarca insanı etkilemiÅŸ, ilham vermiÅŸtir.”

 

"ADALET YERÄ°NÄ° BULACAK”

 

"Mahkeme süreci devam ederken, içten bir ÅŸekilde inanıyoruz ki adalet yerini bulacak ve ileriki dönemde üzerindeki tedbir kararı kaldırılarak filmimiz halkla bir kez daha buluÅŸacaktır. Dava sürecinde en başından beri filmimize destek olan deÄŸerli Cem Karaca hayranlarına, deÄŸerli sinemaseverlere ve deÄŸerli basın mensuplarına teÅŸekkürü bir borç biliriz."