Cenaze Hizmeti Veren Şirkette Skandal! 190 Ceset Çürümeye Bırakıldı!

ABD’de ölüleri yakma hizmeti veren şirket, 4 yıl boyunca kendisine teslim edilen cenazeleri soğutucusu bile olmayan odalarda depoladı. Ailelere de “İşte yakınınızın külleri” diyerek çimento tozu doldurulmuş kutular verdi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İşte vicdansız şirketin dehşet verici öyküsü…

 

Jon ve Carrie Hallford çifti, 2017’de Colorado Springs’te cenaze hizmetleri veren bir şirket kurdu. Yakınlarını kaybeden yaslı ailelere “Doğal bir toprağa verme” hizmeti vaat ediyorlardı. Ama kendilerine teslim edilen cenazeleri, ki sayısı 190’ı geçiyor, krematoryumda yakmak yerine, soğutucusu bile olmayan odalara attıkları ve çürümeye terk ettikleri ortaya çıktı. Çift şimdi dolandırıcılık, hırsızlık, para aklamak ve cenazelere kötü davranmak gibi 250’yi aşkın suç iddiasıyla yargı önüne çıkacaklar.

 

Olay, “Ölü bir hayvanın katlanılmaz hale gelen ağır kokusu” nedeniyle bir komşunun polise başvurmasıyla ortaya çıktı. Polis kokunun geldiği binaya gitti ve gördükleri karşısında dehşete kapıldı: 200’e yakın ceset odalara atılmışlardı, çürüyorlardı ve odaların zeminleri cesetleri kemiren böceklerle doluydu.

 

Soruşturmada sözde cenaze hizmetleri veren çiftin 1.290 dolar ücret karşılığı ölenlerin yakınlarına “Cesedi ekolojik olarak yakma” ve adlarına “Colorado Ulusal Parkı’nda bir ağaç dikme” vaadinde bulundukları ortaya çıktı.

 

Aslında Hallford çifti ölenlerin yakınlarına cenazenin krematoryumda yakılmasından arta kalan küller yerine beton dozlarıyla doldurulmuş kutular veriyorlar ve cesedi bir odaya atıyorlardı.

 

Örneğin, Crystina Page adlı kadın, 20 yaşındaki oğlu David’i 2019’da polis ateşiyle kaybetmişti. “4 yıl boyunca, oğlumun külleri olduğunu sandığım bu kavanozla ülkeyi dolaştım. Oysa oğlum bir odada çürüyormuş. Hayatımda böylesine bir dehşet duygusuna hiç kapılmamıştım” diyor.

 

Yetkililer, DNA testlerinden sonra çürümekte olan, hatta önemli bir bölümü çürümüş olan cenazeleri ailelerine teslim ettiler.

 

Cenaze hizmetleri veren ve 2017’de kapılarını açan Hallford çiftinin şirketi borç yükü altında eziliyordu ve çalışanların ödenmeyen ücretleri, sağlık merkezleriyle anlaşmazlıklar gibi nedeniyle bir çok kez mahkemelik olmuştu. Şirketin işletme lisansı 2022 Kasım’ında son ermiş ama Colorado’da cenaze hizmeti veren şirketler pek özenli denetlenmediği için Hallford çifti faaliyetlerine devam etmişti.

 

Hallford çifti geçen ay Oklahoma’ya kaçtı ama yakalandı. Cesetleri depoladıkları bina önümüzdeki Ocak ayında yıkılacak.