Çene (Jawline) Dolgu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir? Avantajları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de çenedir. Güzelliğe önem veren kadınlar çene dolgusu yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği çene dolgusu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işleminde nelere dikkat edilmelidir? Avantajları nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Genetik yani ailevi özellikler estetik üzerinde oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Çenede mevcut olan estetik kusurların şekillendirilmesinde dolgu, ameliyat ve liposuction yöntemleri kullanılabilir. Çene dolgusu yaptırmak isteyen kişilerin tümü için çene çizgisini çoğaltacak tek bir teknik mevcut değildir. Aynı zamanda ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemler olarak da çeşitlilik göstermektedir. Cerrahi yöntemler kalıcı olan çözümler sunabiliyorken ameliyat, anestesi ve iyileşme süreci gerektirmektedir. Cerrahi olmayan yöntemler yani liposuction ve dolgu yöntemleri pratik ve daha hızlı çözümler sunar. İyileşme süreci gerektirmez. Genellikle ameliyat korkusu bulunan ve iyişlek için yeterli zamana sahip olmayan kişiler için oldukça etkili bir seçenektir. Cerrahi operasyon geçirmek isteyen kişiler için ameliyat gerektirmeyen teknikler ön bir deneyim sürecine sahip olmalarını da sağlamaktadır. Zayıf çene hatları, zayıf olan bir mandibular sınır ya da çene şeklinin olmaması, yumuşak doku gevşeklikleri çene dolgusu yöntemleri ile birlikte düzeltilebilmektedir.

 

Jawline dolgu sonucu gerçekleşen değişimler nelerdir?

 

Çene yapısı geri planda kalan kişilerin yüz projeksiyonu ve profili olduğundan zayıf görülebilir. Bunun sebebi sade kalıtım değildir. Yaşa bağlı olarak değişen çene yapısı ile de zaman geçtikçe bu tarz bir görünüm oluşabilmektedir. Çene dolgusu sayesinde yüzün çene bölgesinde mevcut olan zayıf görünüm doldurularak ortadan kalkar, çene bölgesi ve çene ucu netleşir ve belirgin bir çene yapısı elde edilebilir. Böylece yüz profili oval görünümden çıkar ve daha çekici ve genç bir görünüm elde edilir. Sıvı lifting olarak da bilinen bu uygulama sayesinde istenilen yüz şekline kavuşmak kolaylaşmıştır.

 

Jawline dolgu ile genç bir yüz elde edilir mi?

 

Genç bir yüzün yapısal şekli üçgen bir yapıdır. Kişiler yaş aldıkça çene yapılarındaki üçgen görünüm değişmektedir. Yüz yaş aldıkça daha çok kare görünümü almaktadır. Çene dolgusu uygulamaları ile birlikte kare şekil almış olan yüz yapısı kolay bir şekilde oval hale getirilebilmektedir. Çene bölgesindeki görünüm güzelleştirilerek daha iyi bir çene görünümü elde edebilirsiniz.

 

Jawline dolgunun cilt sarkmalarına etkisi var mıdır?

 

Çene dolgularıyla, çenenin etrafındaki çentiklere ve ağız yapısının köşesinden inen çizgisel kıvrımlara uygulama yapılarak o bölgede gerçekleşmiş olan cilt sarkmalarını yok etmek de mümkündür. Aynı zamanda çenenin alt kısmında bulunan oluğun doldurulması ile o bölgenin derinliği en aza indirilebilir ve daha şık ve estetik bir çene yapısı elde etmek olası hale gelir.

 

Çene dolgusu için kaç CC dolgu kullanılması gerekir?

 

Çene dolgusu operasyonlarını diğer dolgu uygulamalarından ayıran en önemli nokta, etkili bir değişim elde edebilmek için birinci seanstan sonra daha yüksek seviyelerde dolgu kullanılmasının gerekliliğidir. Yüz bölgesinde elmacık, nazolabial, göz altı ve dudak dolgularında bir seans için kullanılan dolgu 1 cc olmasına karşın çene dolgusunda ilk seanslardan itibaren dört ile beş cc dolgu miktarı uygulaması yapılmaktadır.

 

Çene dolgusu ne kadar kalıcıdır?

 

Çene bölgesi ve çene ucu dolguları, mevcut bölgedeki doku uyumu sebebi ve hatların belirginleşmesi için kalın ve de yoğun aynı zamanda lifting etkisi fazla olan dolgularla uygulanır. Uygulanmış olan dolgunun kalıcılığı kişinin özelliklerine ve yapısal durumuna göre değişkenlik göstermekle beraber on iki ila on sekiz ay aralığında değişmektedir. Uygulama yapıldıktan sonraki bir haftalık süreçte uygulama yapılmış olan bölgede ödem ve sertlik hissedilmektedir. İki haftanın sonunda uygulanmış olan dolgu o bölgedeki dokularla uyum sağlayarak bütünleşir. Sertlik ve ödem hissedilen bölgede yumuşamalar başlar. 

 

Jawline dolgu sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

 

Çene dolgusu operasyonunun sonrasında çene ucunda morluklar ve şişlikler görülmesi olası bir durumdur. Meydana gelmiş olan bu şişler ve morlukların en kısa süre içinde geçeceği belirtilmektedir. Uygulanan çene dolgusu operasyonundan sonra bazı ağrı semptonları oluşması normal bir durumdur. Eğer ağrı ile karşılaşırsanız doktorunuzun vermiş olduğu ağrı kesici ilaçları kullanmanızda fayda vardır. Çene dolgusu ameliyatı sonrasında bir hafta süresince dinlenmenizde fayda vardır. Bu dinlenme süreci yaptırmış olduğunuz dolgunun kalıcılığı açısından da oldukça önemlidir. Bir haftalık sürecin sonunda normal yaşantınıza ve çalışma durumunuza kolaylıkla dönebilirsiniz.

 

 


Etiketler: