Cep Telefonunu Eğilerek Kullanıyorsanız Bu Egzersizleri Yapın!

Youtube'da yayınladığı sağlıklı bilgilerle adından söz ettiren ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda cep telefonunu eğilerek kullananlar için egzersizler paylaştı.

 

Youtube'da yayınladığı sağlıklı bilgilerle adından söz ettiren ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda cep telefonunu eğilerek kullananlar için egzersizler paylaştı. Yayınladığı videosunda cep telefonunu eğilerek kullanmanın zararlarından bahseden ünlü Youtuber, bu zararları ortadan kaldıran egzersizlerinin detaylarını takipçileri ile paylaştı. 

 

Günümüzde teknolojiye bağımlığımız had safhaya ulaşmış durumda. Telefonda mesaj yazarken, e-postalara yanıt verirken ve tabii ki oyun oynarken bedenin istemsizce öne eğildiğinin farkında mısınız? Cep telefonu kullanılmayan dönemlere göre daha fazla öne eğildiğimiz kesin.

 

Bu rahatsızlıkları en çok Y kuşağı olarak bilinen, yani çocukluğunu televizyon, ilk gençliğini ise bilgisayar ve cep telefonlarının etkisiyle geçiren nesil hissediyor. 18 ile 24 yaş arası 3000 genç yetişkin üzerinde yapılan bir araştırma çarpıcı bir gerçeği ortaya koyuyor. Bu gençlerin %84'ü son 1 yıl içinde sırt ağrısından şikayetçi olmuş.

 

Sürekli tekrarlanan eğilme hareketi boyna uzun vadede ciddi zararlar verir. Başı normal duruşundan sadece 5 cm öne eğdiğimizde boyuna ek olarak 9 kilo ağırlık biner. Bunun sonucunda kronik ağrı, kol ve ellerde uyuşukluk, düzensiz nefes alma ve sinir sıkışması baş gösterir.

 

Neyse ki bazı basit egzersizlerle bu problemlerin önüne geçebiliriz.

 

İsterseniz bunlara hep birlikte göz atalım.

1. Başı Geriye Atma

2. Kolları çapraz germe

3. Duvara yaslanma

4. Kolları geriye germe

5. Bilekten Eli Yukarı Aşağı Oynatma

6. Yüzükoyun uzanma

 

Detayları aşağıda bulabilirsiniz.