Ceviz Ağacının Altında İneklerin Ne İşi Var?

Bu fotoğraf İsviçre’nin Jura bölgesindeki Mettemberg kasabası yakınlarında çekildi. Fotoğrafın sahibi ise yörede doğaya duyarlılığıyla bilinen Gervais Marchand adlı 77 yaşındaki bir emekli.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Fotoğrafta Holstein cinsi bir inek sürüsünün topluca bir ceviz ağacının gölgesine sığındıkları görülüyor Fotoğrafçı, “Küresel ısınma ve iklim değişikliğini en somut şekilde gösterebilmek için bu fotoğrafı çektim ve sosyal medyada yayınladım” diyor..

 

İnekler güneş çarpmasından korktukları için mi devasa ceviz ağacının gölgesine sığındılar? Uzman görüşü: “Evet, aşırı sıcaklar onları olumsuz etkiliyor. Özellikle de memelerini.”

 

ceviz agacinin altinda ineklerin ne isi var

Fotoğraf: Gervais Marchand 

 

Nedenini de şöyle açıklıyor: “Bir inek elyafları işkembesinde sindirmeye çalışırken beden sıcaklığı 38.5-39 derece arasında oluyor. Vücut dışı, yani doğadaki sıcaklık 25 dereceyi geçtiğinde kendilerini kötü hissediyorlar ve bedenlerini soğutma mekanizmalarını harekete geçiriyorlar.

 

Tam tersine, yani soğuğa gelince… İnekler soğuğa son derece dirençli, hatta sıfırın altındaki soğuklara bile bana mısın demiyorlar.

 

Sıcak dönemde, bir esintiden faydalanabilmek için inekler bir ağacın dallarının sağlayabileceği serinliği soluyacakları mekan arıyorlar.

 

Ceviz ağacının gölgesine sığınmalarının nedeni bu. Ama ilginç olan, tüm ineklerin, sürü dayanışmasıyla ceviz ağacının altında toplanmaları.

 

Herhalde önce yüz yıllık çınar ağacı aradılar. Bulamayınca ceviz ağacının altına sığındılar.

 

Bir batıl inanca göre,ceviz ağacının altında uyumak migrene yol açıyor. Ama inekler için böyle bir sorun olmasa gerek.