Çevreci Bill Gates'in 4 Özel Jeti Var! 'Ne Yazık Ki Bu Benim Zayıf Yönüm!'

Microsoft’un kurucusu ve çevre sorunlarına son derece duyarlı olan Bill Gates, bir özel uçak filosuna sahip olmakla övünüyor. Gates, bu lüks uçakları satın almasının nedenini “Önüne geçemediği bir tutku” diye itiraf ediyor. “Küresel iklim değişikliği” ile mücadelenin en önde gelen savaşçılarından olan Bill Gates’in 4 özel jeti var. Oysa iklim krizinin başlıca nedenleri arasında uçaklar da gösteriliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Gates bu çelişkiyi savunurken son derece pişkin davranıyor: “Servetimi ve gücümü küresel ısınmayla mücadele ve gezegenimizi kurtarmak için seferber ediyorum, bunun için de dünyayı dolaşıp duruyorum. Jetlerimi bu yolculuklar için aldım” diyor. Bill Gates, dolar milyarderleri kulübüne 1997’de katıldı ve ilk uçağı “Bombardier Challenger 604” modeli ilk uçağını o zaman aldı. Son derece lüks olanbu uçak o tarihte Gates’e 21 milyon dolara mal oldu.

 

Gates, “Bu uçaklar bana zamana ve mekana bağlı olmaksızın dünyayı dolaşma ve esnek zamanlama planlamasını yapmam imkanı veriyor” diye konuşuyor. Ama özel uçak sahibi diğer işadamlarını eleştirmekten de geri kalmıyor. “Gulfstream G650” gibi müthiş değerli bir uçağın da bulunduğu Bill Gates’in özel jet filosuna en az 200 milyon dolar değer biçiliyor. Gates ayrıca bu uçaklarını kiraladığı bir irketin de sahibi.

 

Son olarak, çevre savaşçıları Gates’in uçaklarıyla yaptığı yolculukları mercek altına aldılar. Sonuç: Geçen yıl 392 uçuş yaptı. Bu yolculukların çoğu iklim kriziyle ilgili zirvelere ve küresel ısınmayla ilgili konuşacağı etkinliklere katılmak için yapıldı ama “İkiyüzlülük” suçlamasından kurtulmasını sağlayamadı.

 

Yukarda da belirttiğimiz gibi, Gates . atmosferi kirleten faktörler arasında belki de birinci sırada gelen jetlerini savunmada çok “Pişkin”. Bakın bu yıl Şubat ayında BBC’ye yaptığı açıklamada neler dedi: “Küresel ısınmayı dünya gündeminde tutabilmek için bu jetleri kullanmak zorundayım.Evet, jetlerimi kullanarak dünyamıza karşı bir günah işliyorum ama küçücük bir günah bu.