Ceylan Ertem'den Dikkat Çeken Yıldız Tilbe Açıklaması! Çok Üzgün Ve Kırgınım!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü şarkıcı Ceylan Ertem, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Yıldız Tilbe'nin sokak hayvanlarına zehirli et verin gebersinler söylemine tepki gösterirken dikkat çeken açıklamalar yaptı. Peki Ceylan Ertem Yıldız Tilbe için neler söyledi? Cevaplar haberimizde..

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü şarkıcı Ceylan Ertem, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Yıldız Tilbe'nin sokak hayvanlarına zehirli et verin gebersinler söylemine tepki gösterirken dikkat çeken açıklamalar yaptı. Peki Ceylan Ertem Yıldız Tilbe için neler söyledi? Cevaplar haberimizde..

 

ceylan ertem den dikkat ceken yildiz tilbe aciklamasi cok uzgun ve kirginim 1

 

Ben bir süre ‘El Adamı’ söyleyemeyeceğim. Konsere gelenler bunu bilerek gelsinler!

 

Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Yıldız Tilbe'nin sokak hayvanlarıyla ilgili tepki çeken söylemi için " Hiç yakışmadı. Çok kızdım ve üzüldüm. Bir an evvel bu korkunç twiti silip, özür dileyip hatta konser gelirini sokak hayvanlarına bağışlamalı. Binlerce hayvan öldürülürken ve bunu önüne geçemiyorken biz, bu tür açıklamalar cinayetlere ortak olmaktır benim gözümde! Ben bir süre ‘El Adamı’ söyleyemeyeceğim. Konsere gelenler bunu bilerek gelsinler.

 

ceylan ertem den dikkat ceken yildiz tilbe aciklamasi cok uzgun ve kirginim 2

 

Kimse istemez sevdiği isimler gün geçtikçe silinsin kalbinden Bunun nankörlükle ilgisi yok. 19 yıldır vejetaryen, 5 yıldır veganım. Hayvanlar ve hayvan hakları en hassas olduğum konu. Irkçı, homofobik, faşist ya da türcü açıklamalar yapan babam olsa silerim. Yapacak bir şey yok. Yer yüzündeki melekler hayvanlar. Zaten bu dünyada onlara cehennemi yaşatıyoruz. Yaşam alanları kalmadı, tecavüzler, tacizler, soykırımlar. Hepsi insanın elinden! İnsan en vahşi, en acımasız yaratık. Zehirlenip acılar içinde ölmeyi nasıl hak ederler?  Nasıl bunu savunabilirsiz?

 

ceylan ertem den dikkat ceken yildiz tilbe aciklamasi cok uzgun ve kirginim 3

 

Bu arada ben kimseyi ‘bana şarkı verir misiniz’ diye aramadım çok şükür şimdiye dek. Kendileri sevip, beğenip aradılar. Bu Sezen de olabilir, Yıldız abla da, Umay da, Bülent abi de. Benim kimseye ‘tanışabilir miyiz’ demişliğim dahi yoktur. Çekingenimdir, uzaktan severim. Bazı kahramanların, sevdiğin dev sanatçılar ile ömür boyu bir arkadaşlık içerisinde yaşayabiliyorsun. Bazen sımsıkı sarılarak da, ne güzel. Bazıları ile ise yolların meğer çok farklıymış, hayatı algılayışın, savundukların…

 

ceylan ertem den dikkat ceken yildiz tilbe aciklamasi cok uzgun ve kirginim 4

 

Bunu görüyorsun yıllar içerisinde ve uzaklaşabiliyorsun. Severek okuduğumuz bir yazar da, aşkla dinlediğimiz bir şarkıcı da, bayıldığımız bir şarkı yazarı da, ressam da, müzisyen de… Hayal kırıklığına siz hiç mi uğramadınız? Ben uğradım, özellikle son 10 yıl gerçekten fırtına gibi geçti. Savrulan savrulana, yıkılan yıkılana… Zor konu. Tüm dünyanın tartıştığı belki de. Sanatçıları kişilik ve açıklamalarından  bağımsız sadece işleriyle mi değerlendirelim? Yoksa bütünü, duruşu, ürettikleri, tercihleri, vicdanı, zekası, entellektüel birikimi, sevgisi midir bir sanatçıyı SANATÇI yapan?

 

ceylan ertem den dikkat ceken yildiz tilbe aciklamasi cok uzgun ve kirginim 5

 

Neyse dostlar. Herkese tünaydın Ben daha fazla bir şey yazıp, büyütmeyeceğim. Ancak çok üzgün ve kırgınım. Sokakta yaşayan, yaşatılan hiç bir canın sonu zehirlenerek öldürülmek olmamalı. Bu yolu kimse savunmamalı, dile getirip bir sürü katili hareket geçirmemeli. Sizin düşüncelerinizi, hislerinizi sizinle baş başa bırakıyorum.

 

ceylan ertem den dikkat ceken yildiz tilbe aciklamasi cok uzgun ve kirginim 6

 

Benimki çok haklı tepki idi ama bunu bile ‘gündeme gelme çabası’ olarak değerlendirenler oluyor. Ne diyeyim, günün sonunda kanıtlamış olduk beraberce, İnsan zalimdir işte. Ve karanlıktır. Söyleyeceklerim bu kadar." ifadelerini kullanırken bu açıklama sosyal medyada gündem oldu.