Cildi Yağlı Olanlar Nasıl Bakım Yapmalıdır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınların çoğunun cildi yağlanıyor. Çoğu kadının ilgilendiği yağlı cilt sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu sağlıklı ciltli nasıl olunur? Nasıl geçer? Ne sebep olur? Ne geçirir? İşte cevabı haberimizde...

 

Cildin yağlı olması, çoğunlukla kalıtımsaldır. Bazen temizliğin ihmal edilmesi, yanlış kozmetikler ve bakım ürünleri veya aşırı stres, metabolizmanın bozulması, bazı kan dolaşımı rahatsızlıkları, hormonal sorunlar, sağlıksız beslenme cildin fazla yağlanmasına neden olabilir.

 

Cildi yağlı olanlar nasıl beslenmelidir?

 

Probiyotik besinler tüketin. Glisemik indeksi düşük besinleri tercih edin. Çinko alımını arttırın. A vitamininden zengin beslenin. Mutlaka her gün C vitamini içeren besinler tüketin. Aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durun. İşlenmiş şekeri hayatınızdan çıkarın.

 

cilt

 

Cilt yağlanmasının nedenleri nelerdir?

 

Cilt yağlanması, yanlış beslenme düzeni, genetik, hormonal değişimler, stres gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Tüm bu durumlar, dönemsel olarak karşılaşılan cilt yağlanmasına neden olur. Cilt yağlanması, bölgesel olarak görülebilen bir sorun veya tüm yüzde karşılaşılan bir problem olabilir. Daha dengeli ve düzenli bir diyetin yaşama entegre edilmesi gerçekleştirilmelidir. Ancak aşırı yağlanma sorunu, genetik gibi kontrol edilemeyen nedenlere dayanıyorsa, bu sorunun kontrol altında tutulması için yapılabilecek farklı uygulamalar bulunur.

 

Cildi yağlı olanlar nasıl bakım yapmalılar?

 

Yağlı cilt tipleri yoğun bir nemlendiriciyi atlayabilse de, hedeflenen kuru alanlara hafif bir nemlendirici serum, jel veya losyon kullanılması önerilir. Yağlı cilt de hassas olabilir; bu durumda aloe, papatya ve badem sütü ve bal içeren hassas cilt serilerindeki temizleyiciler ve nemlendiriciler kullanmak en iyisidir.

 

Yağlı cildin zararı nedir?

 

Yağlı cildin stres, nem, genetik ve dalgalanan hormonlar gibi birçok nedeni vardır. Yağı azaltmaya, yağ dengesini kontrol altına almak için uzman bir Dermatoloğa danışmanızda fayda vardır. Aşırı yağlı bir cilt gözenekleri tıkayabilir. Buna bağlı olarak akne artışına neden olabilir.

 

 


Etiketler: