Çılgın İngiliz Tüm Afrika Kıtasını Koşarak Geçti!

27 yaşındaki İngiliz genci Russ Cook, “Afrika Projesi” adını verdiği ve Güney Afrika’dan Tunus’a kadar koşmayı hedeflediği iddiasını 350 günde tamamladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Russ Cook, Afrika’nın en güneyinden en kuzeyine koşarak ulaşmayı amaçlıyordu. Bu da 15 bin kilometre yapıyordu. Russ Cook, projesine Güney Afrika’nın en güneydeki ucundan 22 Nisan 2023’te koşarak başladı.

 

Her gün bir maraton mesafesinden biraz fazla, 50 kilometre kadar koşarak, bir yıldan biraz daha az sürede Tunus’un Bizerte kentine ulaşmayı başardı. Russ Cook bu inanılmaz maratonu yardım kuruluşlarına bağış toplamak için göze aldı. Şimdiye kadar 600 bin Pound toplamayı başardı. Hedefi bir milyon Pound’a ulaşmak ve bunu sokakta yaşayanlara ve Sahra mültecilerine yardım eden iki kuruluş arasında paylaştırmak.

 

Afrika boyunca 16 ülkeden geçen Russ Cook, “Bu hiç de turistik bir gezi olmadı” dedi ve yaşadıklarının bir bölümünü şöyle özetledi: “Tropikal ormanlarda bir çok tehlike atlattım, Angola silahlı saldırıya uğradım, Cezayir’de vize güçlüğü ile karşılaştım.” En kötü olay ise Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde başına geldi. Balta girmemiş ormanda koşarken ellerinde oraklar ve baltalar bulunan bir grup Afrikalı çevresini sardı. Var gücüyle kaçmaya başladı. Sonunda bir köy halkı imdadına yetişti.

 

Russ Cook sonunda vatanı İngiltere’ye dönmeyi başardı.  “Bu bir yıl boyunca en çok neyi özlediği” sorusunu şöyle yanıtladı: “Kız arkadaşımla vakit geçirmeyi,  televizyonda futbol maçı izlemeyi, dostlarımla bir köri yemeyi…”