Cilt Lekelerini Önlemek İçin Neler Yapmalıyız?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlarda cilt lekeleri oluşuyor. Genellikle herkesin ilgilendiği cilt lekeleri sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu sorunu önlemek için neler yapmalıyız? İşte cevabı haberimizde...

 

-Leke oluşumunda en önemli etken ultraviyole ışığı olduğu için yüz ve eller gibi leke oluşumuna yatkın alanları, yaz kış demeden, 30-50 koruma faktörlü güneş koruyucularla koruyun. Güneş koruyucu kremi dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce sürün ve ortalama 3 saat sonra yenileyin.

-Yaşlılık lekelerini hafifletmek için reçetesiz satılan birçok krem ve losyon satışa sunulmuştur. Bunlar, lekelerin ne kadar koyu olduğuna ve kremi ne sıklıkta uyguladığınıza bağlı olarak yaşlılık lekelerinin görünümünü iyileştirebilir. Sonuçları görmeden önce böyle bir ürünü birkaç hafta veya ay boyunca düzenli olarak kullanmanız gerekebilir.

-Reçetesiz satılan bir kremi denemek istiyorsanız, hidrokinon, glikolik asit veya kojik asit içeren birini seçebilirsiniz. Özellikle hidrokinon içeren bazı ürünler cilt tahrişine neden olabilir.

-Ağzınıza koyduğunuz bir lokma kısa sürede kendini yüzünüzde ve cildinizde gösterebilir. Diyetiniz aslında teninizi etkileyen en önemli faktördür. Canlı ve organik yiyecekler tüketmeye özen gösterin.

-Lekesiz ve pürüzsüz parlayan bir cilt için günlük olarak sağlık ve mutluluk yayan, meyve, sebze, fındık, süt, kepekli tahıllar gibi taze parlak renkli yiyecekler yiyin. Ayrıca, yediklerinizden maksimum fayda elde etmek için doğru yemek yeme kurallarını aklınızdan çıkarmayın bunlar yavaş yemek, sık yemek ve küçük parçalar halinde besinleri tüketmek olarak özetlenebilir.

-Düzenli pul pul dökülme sadece bu ölü cilt hücrelerini yüzeyden uzaklaştırmakla kalmaz, aynı zamanda taze, lekesiz, temiz ve parlak bir cildi açığa çıkararak derinlemesine oturan kirleri, kirleticileri ve sebumu deriden temizler. Bu süreci sağlıklı şekilde kontrol edebilirseniz, cildiniz düzenli pul pul dökülme ile daha yumuşak ve pürüzsüz hale gelir. 

-Su, nemlendirici ve oksijenli cilt hücrelerine ek olarak, cilt ve vücuttan birçok zararlı kimyasal ve toksinleri temizlemeye yardımcı olur. Bu yüzden yumuşak, parlak ve esnek görünmek için bol su içtiğinizden emin olun.

 

 


Etiketler: