Çin'de Hayat Pahalılığına Öğrenciden İlginç Çözüm! AVM'de 6 Ay Süreyle Kaldı!

Çin’in Şanghay kentinde bir öğrencinin 6 ay boyunca bir AVM’yi mesken tuttuğu ortaya çıktı. Kira ödememek için AVM’de yatıp kalkan genç, sonunda tutuklandı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Delikanlının sığınağı gerçi küçüktü ama yaşam koşullarının hepsine sahipti. Genç adam AVM’nin merdiveninin altındaki sığınağına gizlice bir çadır, bir masa, bir sandalye, bir bilgisayar yerleştirmişti. Zorunlu ihtiyaçları için dışarı çıkmalarının dışında sadece elektronik cihazlarını (Bilgisayar, cep telefonu gibi) şarj etmek için kafasını dışarı uzatıyordu.

 

AVM’nin bir güvenlik görevlisi, bu gizli barınağı aylar önce farketmişti ama genç adam “Öğrenimimi sürdürebilmek için bir sığınağa ihtiyacım var” deyince, görmezlikten gelmişti.

 

Onun kadar anlayışlıolmayan bir başka güvenlik görevlisi30 Ekim’de sığınağı buldu ve boşaltılması için polisi aradı.

 

Çin’de insanların AVM’leri asıl amaçları dışında kullanmalarına oldukça sık rastlanıyor. Örneğin, “Ikea” mağazalarında sergilenen yatakların siesta yapmaya gelenler tarafından kullanılması epey yaygın. O kadar ki, “Ikea” sonunda “Yataklarımızda uyumak yasaktır” uyarısını tüm mağazalarının girişine koymak zorunda kaldı.

 

Peki bu uyarı veya yasak etkili oldu mu? Hayır. Bugün bile bir çok Çinli “Ikea” mağazalarında kimseye görünmeden kestirmeye çalışıyor.



Etiketler: