Çin'deki Bu Piramitler Doğanın Mı Yoksa İnsanların Mı Eseri?

Çin’in Guizhou bölgesinde çekilen ve Mısır piramitlerini andıran bir video, sosyal medyada gündem oldu: Doğal mı, yoksa insan eseri mi? Bilimsel tespitlere rağmen tartışma sürüp gidiyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Dron havada tur atıyor ve üçlü piramit zincirine yaklaşıyor. Bu piramitlerin çevresinde Mısır’daki gibi çöl değil, modern bir kent bulunuyor. Sözkonusu video Çin’in güney-batısındaki Anlong bölesinde çekildi. Birkaç günden beri sosyal medyayı çalkalayıp duruyor. Çünkü, Mısır piramitlerine şaşırtıcı ölçüde benzeyen dağları gösteriyor.

 

Bazıları bu dağların eski Çin imparatorlarının mezarlarını barındırdığına inanıyor. Bazıları daha da ileri gidip; bu dağların da Mısır piramitlerini inşa eden uzaylıların eseri olduğunu iddia ediyor. Ne var ki, gerçek o senaryolar kadar büyüleyici değil: Çinli jeolog Zhou Quiwen, piramit denilen üç yapının doğanın eseri olduğunu şöyle anlattı: “Suyun yol açtığı erozyonun etkisiyle kayalık kitleler önce parçalandılar. Ardından erozyon devam ettiği için, zirvedeki kaya erimeye başladı, daha altlardaki yapılar ise kendilerini korudu. Zirvede sivri, aşağılarda daha geniş gövdeye sahip oluşumların nedeni bu.”