Çin'den Güney Kore'ye Jet Ski İle Kaçtı! Hapse Mahkum Oldu!

Sarı Deniz’i jet ski ile geçip Güney Kore’ye sığınan bir Çinli, ülkeye yasadışı yollardan girmekten hapis cezasına çarptırıldı. Ancak cezası tescil edildi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

35 yaşındaki Kwon Pyong, geçen Ağustos ayında bir jet ski ile Sarı Deniz’de 400 kilometreden fazla yol kat edip Güney Kore’ye kaçtı. Çin’in Shaandong bölgesinden denize açılan genç adam 5 bidon akaryakıt tüketip Güney Kore’nin kuzey-batısındaki Incheon limanı yakınlarına ulaştı. Karaya çıkar çıkmaz gözaltına alındı.

 

İki gün önce çıkarıldığı mahkemede bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gerekçe: Güney Kore’ye kaçakolarak girmek ve akaryakıt bidonlarını denize atarak çevreyi kirletmek. Ancak yargıç cezasını tecil etti. Kwon Pyong böylece özgürlüğüne kavuşmuş oldu.

 

Kwon Pyong sosyal medyada Çin Devlet Başkanı Şi Cinpin ile dalga geçtiği iddiasıyla ülkesinde cezaevine konulmuştu. Serbest bırakılınca soluğu jet ski ileGüney Kore’de aldı.

 

Çinli genç şiimdi GüneyKore’den sığınma hakkı istiyor .Ancak, Güney Kore yönetimi bu statüyü çok ama çok az kişiye tanıyor. O nedenle Kwon Pyong başka ülkelerden de sığınma talebinde bulunmayı düşünüyor. Güney Kore’deki Çin Büyükelçiliği, olayla ilgili yorum yapmayı reddetti.