Çin Kovid 19'un Etkilerini Yayılmadan Önce Biliyordu!

ABD Kongresi’nin bir soruşturması, Çinli araştırmacıların Pekin yönetiminin Kovid-19’un varlığını açıklamadan önce bu virüsün genetik dizilimini çözmeye çalıştıklarını ortaya koydu.

 

Dünya Sağlık Örgütü’nün ve bağımsız araştırmacıların yoğun araştırmalarına rağmen Kovid-19’un Wuhan’daki vahşi hayvan pazarından mı, yoksa laboratuvardan mı ortaya çıktığı bugün bile bilinmiyor ve çok büyük olasılıkla hiçbir zaman bilinmeyecek.

 

Yeni bir gelişme, konuyla ilgili karanlık noktaları daha da yoğunlaştırdı. ABD Kongresi’nin bir soruşturması, Çin araştırmacıların Kovid-19’un sorumlusu virüsün kodlarını Pekin yönetiminin Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirdiği 10 Ocak 2020 tarihinde çok önce çözdükleri sonucunu verdi. Bu, Çin’in salgının başlangıcında virüsün varlığını saklamaya çalıştığı anlamına geliyor.

 

Gerçekten de Çin medyası 2020 Şubat’ında Kovid-19 virüsünün DNA’sın Çin’in güneyindeki Canton kentindeki bir özel laboratuvardaki araştırmacılar tarafından çözüldüğünü açıklamıştı. Araştırmacılar 27 Aralık 2019’da Wuhan’daki vahşi hayvan pazarında çalışan bir işçinin akciğerlerinden sıvı almış, bunu bir çok laboratuvara göndermişti.

 

Bundan 3 gün sonra, 30 Aralık 2019’da göz doktoru Li Wenliang, bir sosyal medya (WeChat) aracılığıyla öğrencilerini Wuhan pazarında Kovid-19 virüsü kapmış bir çok kişinin hastanesine yatırıldığını duyurmuştu.

 

Mesajı sızdı ve Çinli yetkililerce söylenti yaymakla suçlanıp cezalandırıldı. Bir hafta sonra da Kovid-19’dan öldü.

 

Ama Çinli yetkililer “Ne olduğu bilinmeyen bir bulaşıcı hastalık” tanımında ısrar ediyorlardı. Çin Sağlık Komisyonu (Ülkenin sağlık konusunda en yetkili organı) bu yeni virüsün DNA dizilimiyle ilgili araştırmaların sonuçlarının yayınlanmasına tam yasak koydu. Ancak bu yasağın uygulamaya başlanmasından hemen önce virüsün DNA dizilimiyle ilgili bir araştırma açıklandı.

 

ABD Kongresi’nin soruşturmasında, bu açıklamada, Çinli birkaç cesur bilim insanının daha fazla bilgi talebinde bulundukları, ne var ki, isteklerinin kesinlikle cevapsız bırakıldığı, sonra da imha edildiği belirlendi.

 

Böylece, Kovid-19 virüsünün tüm izleri silinmiş oldu. Ardından milyonlarca kişinin ölümü geldi…