Çocuklar Sıkılınca Daha Çok Yemek Yiyiyor!

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, çocukların canı sıkılınca, normal zamandan yüzde 79 daha fazla kalori tükettiklerini ortaya koydu. Canınız sıkıldığında bir şeyler atıştırmak ihtiyacı duyuyorsanız, bilin ki bu alışkanlığınız size çocukluğunuzun mirası.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

İngiltere’nin Birmingham kentindeki Astan Üniversitesi araştırmacıları çocukların canları sıkıldığında daha çok yemek yediklerini belirledi. Araştırma ailesinde vejetaryen olmayan, besin alerjisi sorunu yaşamayan ve sağlık sorunlarının beslenmelerini etkilemeyen, yaşları 4-5 aralığında olan 119 çocuğu ve anne-babalarını kapsadı.

 

Bilim insanları çocukların ruh hallerini (Hüzünlü, canı sıkkın, istikrarlı), vücut ısısını, nabzını ve ailelerinin alışkanlıklarını (Çocuklarını acıkmadıkları halde zorla yemeye zorlamak veya yemeği istediklerini yapmak karşılığı bir ödül olarak vermek gibi) mercek altına aldılar.

 

Vardıkları sonuç: Canları sıkılan çocuklar, durumları “Stabl” (İstikrarlı) olan çocuklara göre çok daha fazla kalori tüketiyorlar. Bu kalori fazlalığı yüzde 79’a kadar çıkıyor



Etiketler: