Corona Virüsüne Karşı İngiltere'nin Uyguladığı Sürü Bağışıklığı Nedir?

Youtube'da yayınladıkları içeriklerle geniş kitlelerin dikkatlerini çekmeyi başaran ünlü Youtube kanalı Argonomi, yayınladıkları içeriklerinde bu kez corona virüsüne karşı İngiltere'nin ve Hollanda'nın uygulamaya karar verdikleri sürü bağışıklığı hakkında detaylı bilgiler verdiler.

 

Youtube'da yayınladıkları içeriklerle geniş kitlelerin dikkatlerini çekmeyi başaran ünlü Youtube kanalı Argonomi, yayınladıkları içeriklerinde bu kez corona virüsüne karşı İngiltere'nin ve Hollanda'nın uygulamaya karar verdikleri sürü bağışıklığı hakkında detaylı bilgiler verdiler. Son dönemde yayınladıkları ilginç belgesel içerikleriyle geniş kitlelerin beğenilerini kazanmayı başaran ünlü Youtube kanalı Argonomi, yayınladıkları içeriklerinde bu kez corona virüsüne karşı İngiltere'nin ve Hollanda'nın uygulamaya karar verdikleri sürü bağışıklığı hakkında detaylı bilgiler verdiler.

 

Peki nedir sürü bağışıklığı? 

 

Sürü bağışıklığı kırılgan olmayan yani genç nüfusun kısıtlanmayıp mümkün olduğunca çabuk hastalanmalarını sağlayarak, toplu halde tüm nüfusun zaman içinde virüse karşı bağışıklık kazanmasını sağlamaktır. İngiltere ve Hollanda bu stratejileriyle yaşlı nüfusu koruma altına alırken, genç nüfusu virüsü karşı bağışıklık kazanmaları için kullanmayı amaçlamaktadır. Bu stratejinin herhangi bir salgın vakasında sağlık sistemi yani hastanelerin çökmemesi için en uygun yöntem olduğunu düşünen İngiltere ve Hollanda, sürü bağışıklığı stratejisiyle kontrollü bir şekilde hastalığın tüm nüfus üzerinde etkili olarak zayıflatılmasını amaçlamaktadır. 

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.