Covid 19 Salgını Başta Türkiye Olmak Üzere Çocuklarda Obeziteyi Arttırdı!

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, Kovid-19 salgını nedeniyle tecrit uygulaması çocuklarda obeziteye yol açtı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Sağlık nedenleriyle günün çok büyük bölümünün evde geçirilmesi, zaman öldürmek için ekran karşısında oturulması, ayrıca daha az spor yapılması, dünya genelinde çocukların en az üçte birini obez yaptı. DSÖ bu verilere 17 Avrupa ülkesinde 50 bini aşkın çocuğun sağlığındaki gelişmeleri izleyerek ulaştı. Örgüt özellikle     İtalya, Portekiz, Türkiye ve Romanya’daki çocukları büyüteç altına aldı. Aileler 7-9 yaş arasındaki çocuklarının pandemi öncesi ve pandemi dönemindeki yaşam biçimlerine ilişkin soruları yanıtladılar. Bu da Kovid-19 döneminde çocukların sağlığındaki değişimlerin izinin sürülmesini sağladı.

 

Sonuç: Evde oturup kalmak çocukların fiziki sağlığını iyiye götürmüyor. DSÖ sonuçlarına göre, sözkonusu ülkelerde normal kilolu çocukların oranı yüzde 82’den 73’e düştü . Aşırı  kilo alan çocukların oranı da yüzde 8’den 16’ya yükseldi.

 

Bir başka sonuç: Pandemi nedeniyle eve kapanıp kalmak çocukları mutsuz etti. Her 5 çocuktan biri hüzünlü, her 4 çocuktan biri de kendini yalnız hissettiğini bildirdi.