CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dan Meral AkÅŸener Krizi Ä°le Ä°lgili Açıklama! Dökülen TaÅŸları Toplamak..!

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan düzenlediÄŸi basın toplantısında yaptığı açıklamada Meral AkÅŸener ve 6'lı masa ile ilgili gündemdeki kriz ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan düzenlediÄŸi basın toplantısında yaptığı açıklamada Meral AkÅŸener ve 6'lı masa ile ilgili gündemdeki kriz ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan düzenlediÄŸi basın toplantısında yaptığı açıklamada Meral AkÅŸener ve 6'lı masa ile ilgili gündemdeki kriz ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, altılı masanın dağılması konusunda, "Bu konuyla ilgili Cumhur Ä°ttifakı olarak aramızda bir karar aldık ve dedik ki 'Bu konuyla ilgili ikinci bir geliÅŸmeye kadar konuÅŸmayalım'. Bunlar eteklerindeki taÅŸları döksünler, döktükten sonra deÄŸerlendirmeyi biz aramızda yaparız" dedi. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kısıklı'daki konutundan Vahdettin KöÅŸkü'ne giderken yolda gazetecilerin sorularını yanıtladı. ErdoÄŸan, Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener ve altılı masaya iliÅŸkin ilk kez açıklama yaptı.

 

ErdoÄŸan açıklamasında, ÅŸunları kaydetti:

 

"Bu konuyla ilgili Cumhur Ä°ttifakı olarak aramızda bir karar aldık ve dedik ki 'Bu konuyla ilgili ikinci bir geliÅŸmeye kadar konuÅŸmayalım'. Bunlar eteklerindeki taÅŸları döksünler, döktükten sonra bir deÄŸerlendirmeyi biz, Cumhur Ä°ttifakı olarak aramızda yaparız. Ve AK Parti olarak da MYK'da MKYK'da gerekli deÄŸerlendirmeleri yaparız. Bundan sonra da kararımızı veririz. Bizim ÅŸimdi dökülen taÅŸları toplamak gibi bir derdimiz yok.”

 

"BÖYLE OLACAÄžINIZ AYLAR ÖNCESÄ°NDEN SÖYLEMÄ°ÅžTÄ°K”

 

ErdoÄŸan, altılı masanın dağılmasına iliÅŸkin ÅŸöyle konuÅŸtu:

 

"Biz bunun böyle olacağını aylar öncesinden söylemiÅŸtik. Bakın biz can derdindeyiz, bunlar ise mal derdinde. Bu dağılmanın olduÄŸu anda, biz Dolmabahçe'de 110 kadar ilim adamıyla, partimizin yetkili bakanlarıyla toplantı halindeydik. Çünkü biz can derdindeyiz.”

 

"CUMHUR Ä°TTÄ°FAKI OLARAK HEDEFÄ°MÄ°ZÄ° BELÄ°RLEDÄ°K”

 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Meral AkÅŸener'in açıklamalarına yönelik ise, "AK Parti olarak, Cumhur Ä°ttifakı olarak onlar ne der, ne yapar, nasıl adım atar böyle bir durumumuz yok. Zaten Cumhur Ä°ttifakı olarak hedefimizi belirledik" diye konuÅŸtu.

 

ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

 

"Yolumuzu belirledik. Ve ÅŸu anda bütün çalışmalarımızı bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz.