CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Deprem Bölgesinden Son Bilgileri Aktardı!

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan KahramanmaraÅŸ’ta Açıklama Yaptı!

 

KahramanmaraÅŸ'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerle sarsılan Türkiye, depremden etkilenen 10 ilimizin yaralarını sarma çalışmalarına devam ederken CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan KahramanmaraÅŸ’ta açıklamalarda bulundu.

 

 

8 BÄ°N 574 CAN KAYBI, 49 BÄ°N 133 YARALI 

 

SonDakika’nın aktardığına göre; ErdoÄŸan, Bugün depremin merkez üssü KahramanmaraÅŸ'a giderek açıklamalarda bulunan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Åžu an itibarıyla vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Bütün imkanlarımızı seferber ettik, devlet tüm imkanlarıyla baÅŸta AFAD olmak üzere çalışmalarını belediyelerle yürütüyor." dedi.

 

 

1 YIL Ä°ÇÄ°NDE TOPLU KONUT 

 

ErdoÄŸan,"Buradan vatandaÅŸlarımızın, milletimin bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiÄŸi sabır neyse bu felaketlerde de vatandaşım sabrı gösterdi, bundan sonra da gösterecektir. Tüm illerimizde bakan arkadaÅŸlarımla birlikte bu operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz. Devletin kurumları iÅŸbaşında. Ä°kinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi. Enkazlarda çalışmalar sürüyor, enkaz kaldırma çalışmalarını bakanlığımız yürütmeye baÅŸlıyor. Hedefimiz 1 yıl içinde toplu konut idaresiyle aynı ÅŸekilde KahramanmaraÅŸ ve 9 ilimizde bunları gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Bizler vatandaÅŸlarımızın asla sokakta kalmasına müsaade edemeyiz.’’

 

 

DEPREMZEDELERE MADDÄ° YARDIM

 

ErdoÄŸan, ''Ä°nÅŸallah ÅŸu an itibarıyla bazı hazırlıkları yapıp hasar tespitleriyle birlikte ailelere desteÄŸimizi vereceÄŸiz. Åžu an itibarıyla Hazine Maliye'den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. Bu bütçeyle her ailemize onları bu süreçte rahatlatacak rakamı da 10 biner lira olarak planladık, ailelere ulaÅŸtıracağız."

 

 

OTELLERDE KALMAK Ä°STEYENLERÄ° YERLEÅžTÄ°RMEYE HAZIRIZ

 

ErdoÄŸan, ''Åžu anda vatandaÅŸlarımda Antalya, Alanya, Mersin gibi bölgelerde otellerle görüÅŸmeleri yaptık. Otellerde kalma arzusunda olanlar varsa vatandaÅŸlarımızı yerleÅŸtirmeye hazırız. Çok ciddi sayıda oda kapasitesine ulaÅŸtık."