Darien Harris Görme Engelli Tanığın Görgü Tanıklığıyla 76 Yıl Hapse Mahkum Oldu!

18 yaşındaki Darien Harris adlı liseli genç 7 Haziran 2011’de Chicago’daki bir benzin istasyonunda işlenmiş bir cinayetin zanlısı olarak gözaltına alındı. Tuzağa düşürülmüş bir 23 yaşındaki bir adam hayatını kaybetmiş, 51 yaşındaki biri de ağır yaralanmıştı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Harris sürekli suçsuz, masum olduğunu anlatmak için çırpınıp durdu. Cinayet sırasında başka bir yerde olduğuna ilişkin kanıtlar saydı. Ama benzin istasyonundaki silahlı saldırının Dexter Saffold adlı görü tanığı, Harris olay anında benzin istasyonunda olduğunu söyleyince genç adamın kaderine mühür vuruldu.

 

Harris, 2014 yılında 76 yıl hapse mahkum edildi. Ama yıllar sonra dosya yeniden açıldı. Çünkü davanın kilit tanığı Dexter Saffold’un “Göz tansiyonu” veya “Karasu” diye bilinen, görme kaybına yol açan ve yasal açıdan körlük olarak kabul edilen bir hastalığı olduğu belirtilmemişti.

 

Yani, Harris, görmeyen bilinin görgü tanıklığı nedeniyle mahkum edilmişti! Harris’in avukatının girişimiyle mahkumiyet cezası iptal edildi. Yargıç, dosyanın yeniden açılacağını ve davanın sil baştan edileceğini açıkladı. Ama tahliye kararı vermedi. Darien Harris 19 Aralık’ta yeniden mahkeme önüne çıkarılacak.

 

Kapak fotoğrafı: @CBS News Chicago