Defne Samyeli Güzellik Sırrını Açıkladı! Bakın Güzelliğinin Sırrı Neymiş!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu ve şarkıcı Defne Samyeli güzellik sırrını açıkladı. 

 

Ünlü oyuncu, sunucu ve şarkıcı Defne Samyeli, geçtiğimiz yıl Çin’de bir üniversitedeki genetik bilimi çalışmaları kapsamında cildinin inceleneceği yönünde basında yer alan haberler nedeniyle gündem olmuştu. Defne Samyeli güzellik sırrını açıkladı. Takipçilerinden gelen soruları YouTube kanalında paylaştığı video ile yanıtlayan ünlü ismin açıklamaları dikkat çekti. Defne Samyeli'nin yıllara meydan okuyan güzelliği Çinli araştırmacıların dikkatini çekmişti. Ünlü isim güzellik sırrını YouTube’da yayımladığı video ile paylaştı. Samyeli açıklamasına yüz yogası ile başladı:

 

DEFNE SAMYELİ, YÜZ YOGASINI ÖNERDİ

 

“Yüz yogası yüzün şeklini çok değiştirir. Daha çok toparlar özünde. Şimdilik şunu söyleyeyim:  Spor yaptığınızda, ağırlık ya da kas çalıştığınızda vücudunuzda ne gibi etkiler görüyorsanız; yüz yogası ile yüzünüzde de aynı etkileri bekleyebilirsiniz”

 

Yüz yogası, cilt elastikiyeti ve spora değinen Samyeli "Günde 10-15 dakikayı kendinize ayırıp bu kasları çalışırsanız ben 'iddia ediyorum ki her türlü uygulamadan çok daha fazla verimli sonuç edeceğiniz bir hayat sistemine kendinizi, vücudunuzu hazırlamış olacaksınız. Kas çalışmanızı şiddetle öneriyorum” dedi.

 

Ünlü isim açıklamalarına şöyle devam etti:

 

“Her kas çalışmasında olduğu gibi o bölgeyi çalıştırmış olmanın verdiği hissi, hafif ağrıyı mutlaka yaşayacak uygulayanlar. Fakat hareketleri yanlış yapıp yüze veya cilde çok zarar vermek mümkün değil. 'Hani ben dedim ya bir tarafı yaparken öbür tarafı kırıştırmayalım' diye. Ama bunu zaten yüzümüzü bir yastığa dayayarak geceler boyu yapıyoruz. Cep telefonlarına şöyle bakarak, postürümüzü düzgün tutmayarak yapıyoruz. Bu nedenle çok tedirgin olmamak lazım. Yani neticede yüz için yaptığınız, vücut için yaptığınız her şey iyi niyetli bir yerden olduğu için mutlaka yanıt verecektir. Sadece şunu dikkat edilmesini önemserim ben: Bazı hareketler yapıldığı sırada boynu ve omurgayı sıkıntıya sokabiliyor. Boynunuz inciniyor mu? Ona bir bakmak lazım. Onun dışında genel olarak cildi kırıştırmamaya özen göstermek ve ilk başlarda ayna karşısında hareketleri yapmak lazım.”

 

Yüz yogası için istikrarın önemli olduğunu belirten Samyeli, "Önemli olan mümkün olduğu kadar yapabilmek. 1 hafta içerisinde 4-5 kere yapıyorsanız iyidir. 7-8 kere yapıyorsanız daha iyidir. Hele yeni başladıysanız bir süre sonra kaslar bu hareketlere alışıyor. Bir bilinçaltı hareketi haline geliyor ve eskisi kadar çok yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Ben yıllar öncesinde daha yoğunluklu yaparken şimdi haftada 1-2 kere yapıyorum. Fotoğraflarımda kendimi inceliyorum. Yüzümün belli bölgelerinin o dönem ne ihtiyacı olduğunu düşünüyorsam ona göre yapıyorum”

 

Ünlü isim yaptığı açıklamada şunu vurguladı:

 

“Yüz egzersizleri yüz kasların çalıştırır. Bunun dışında cildin ışıldaması için ona hep iyi bakacağız. hem vücudumuzun güzel dinlenebilmesi için, beynimizin işlevini güzel yerine getirebilmesi için uykumuzu da uyuyacağız beslenmemize de özen göstereceğiz… Uzun lafın kısası sadece yediklerimiz içtiklerimiz uykumuz değil. Duygu durumumuz da çok önemli. Eğer içimizde endişe ve kaygı ve mutsuzluk ön plandaysa istediğimiz kadar uyuyalım, istediğimiz kadar yüz egzersizi yapalım, spor salonlarında saatlerce ter dökelim, beklediğimiz sonucu aynada ve özel hayatımızda elde etmemiz biraz zor. En önemlisi genel bir bakış açısı ve mantalite. Pek tabii her şeyin olabilirliğine inanmak.”



Etiketler: