Deprem Nedeniyle Üniversiteler Tatil Mi Oldu? YÖK Açıkladı!

Artçı sarsıntılar devam ederken depremin yoğun bir şekilde hissedildiği Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Osmaniye ve Adıyaman'da okullar tatil edildi. Yükseköğretim Kurulu depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Deprem sonrası üniversiteler kaç gün tatil oldu, ne zaman açılacak?

 

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17'de meydana gelen deprem, çevre illerde de şiddetli bir şekilde hissedildi. Büyüklüğü 7,7 olarak açıklanan deprem sonrası binlerce kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Bölge civarında çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilirken 7 gün süreyle milli yas ilan edildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremden etkilenen illerde eğitim gören üniversite öğrencileri için beklenen açıklamayı yaptı. 

AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, sarsıntının artçı değil yeni bir deprem olduğunu kaydetti. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada; dün saat 04.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği ve ardından en büyüğü Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde olmak üzere 312 sarsıntı daha olduğu belirtildi. Depremlerde; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya'da toplam 3 bin 432 kişinin hayatını kaybettiği ve 21 bin 103 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Bölgede görevlendirilen arama ve kurtarma personel sayısının 25 bin 693, araç sayısının 360, 629'u vinç olmak üzere iş makinesi sayısının da 3 bin 361'e ulaştığı kaydedildi. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu 65 ülkeden yardım için gelen 2 bin 769 personelin afet bölgesine sevk edildiği belirtildi.

 

Üniversiteler tatil mi?

 

YÖK, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ilde yükseköğretim kurumlarımızda ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verilmiştir. Bu bölgede yaşayan ve diğer illerdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere 6-17 Şubat 2023 tarihleri arasındaki sınav ve devam konularında gerekli kolaylıklar sağlanacaktır. Ayrıca depremden etkilenen illerimizde evleri hasar gören vatandaşlarımızın AFAD koordinasyonunda üniversite imkânlarından yararlanmaları sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), eğitime ara verilen Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerine ek olarak Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas ve Tunceli'deki yükseköğretim kurumlarının yurtlarının depremzedelere tahsis edileceğini açıkladı.

Tatil olan üniversiteler ise şu şekilde;

Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaraş

 

İstanbul Üniversitesi'nde Eğitim Öğretime Ara Verildi!

 

İstanbul Üniversitesi resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Kahramanmaraş depremi nedeniyle eğitim öğretime 4 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.
''Önemli Duyuru: İstanbul Üniversitesi'nde 7-10 Şubat 2023 tarihleri arasında eğitim-öğretime ara verilmiştir.''