Dijital Platformların Planlamaları Nasıl? Paketleri Ne Kadar?

 

Dijital platformların uyguladıkları Tarifeleri Sizin İçin Derledik:

 

 

Netflix:

 

Amerika merkezli Netflix’in 193 milyonu aşkın kullanıcısı bulunuyor. Sektörün öncülerinden olan şirket içerik çeşitliliğiyle ön plana çıkıyor.

 Netflix’in en ucuz paketi tek bir ekran kullanım hakkı olan ve temel plan olarak geçen paketin ücreti 45.99 TL olarak açıklandı. Bu paketde HD ve ultra HD özellikleri mevcut değildir.

Aynı anda iki ekran kullanım hakkı olan ve standart plan olarak geçen paketin ücreti ise 69.99 TL olarak açıklandı. Bu pakette HD özellik mevcuttur ancak ultra HD özellik yoktur.

Aynı anda dört ekran kullanım hakkı olan ve özel plan olarak geçen paketin ücreti ise 93.99 TL olarak açılandı. Bu pakette HD ve ultra HD özellikler mevcuttur.

 

 

Disney Plus:

 

 

Haziran 2022’den beri ülkemizde yayın hayatına başlayan Disney Plus, aylık ödeme planını 64.99 TL, yıllık planını ise 649,90 TL olarak açıkladı. Disney, izleyicilerine üst düzey görüntü teknolojisi IMAX Enhanced desteği sunuyor. Kullanıcının internet hızına bağlı bir şekilde platform, 480p SD, 720p HD, 1080p, FullHD ve 4K çözünürlüğüyle resmen evde sinema keyfi sunuyor. 10 cihaza ve 7 ayrı profile kadar kullanıcı izni mevcuttur. 

 

Amazon Prime:

 

 

Prime Video 14 Aralık 2016’da yayın hayatına başlamıştır. Türkiye’de ise 2020 yılında kullanıma açılmıştır. Aylık ücreti ise7.90 TL olarak açıklanmıştır. Prime video kullanıcılarına 1080P, Full HD ve 4K özellikleri sunuyor. Orijinal içeriklerinin yanı sıra HBO, STARZ ve Showtime kanallarının dünya çapında nam salmış dizileri de yer alıyor.

 

 

BluTV:

 

 

2015 yılında Doğan Holding çatısı altında kurulan ilk yerli dijital platformdur. Canlı televizyon yayınlarının yanı sıra film,dizi,spor,yaşam ve yetişkin türlerinde yerli ve yabancı içerikler sunmaktadır. BluTV aylık ücreti 49,90 TL olarak açıklanmıştır. Platform, üniversite öğrencileri için indirim sağlıyor öğrenci paketinin ücreti ise 24,90 TL’dir.

 

 

GAİN: 

 

 

GAİN, dijital içerik platformları arasına 2019’da katıldı. Eğitici ve eğlenceli kısa videolar, yerli ve yabancı diziler, belgeseller gibi birçok içerik sunuyor. Aynı anda üç ekranda izleme imkanı sunan GAİN’de aylık abonelik fiyatı 23,90 TL olarak açıklanmıştır. 

 

 

MUBI:

 

 

Şirket, Efe Çakarel tarafından 2007’de The Auteurs ismiyle kurulmuştur ancak 2010 yılında ismi MUBI olarak değiştirilmiştir. Yerli bağımsız ve kısa klasik sanat filmleri konusunda oldukça geniş yelpazesi bulunan platformun aylık ücreti 25,99 TL olarak açıklanmıştır.

 

 

Exxen:

 

 

2021 yılında Acun Medya tarafından kurulan Exxen, kendi yapımlarının dışında Türk ve Dünya çapındaki futbol organizasyonlarıyla ön plana çıkıyor. Kullanıcılara ayrıca spor paketi sunan platform bu paketin yıllık fiyatını 119,90 TL olarak açıklamıştır. Exxen’in temel planları ise ikiye ayrılmaktadır; reklamlı üyelik paketi aylık 39,90 TL, reklamsız üyelik paket ücreti ise aylık 54,90 TL’dir.