Dilan Polat Engin Polat Soruşturmasında Yeni Gelişme! Bir İsim Serbest Bırakıldı!

Sosyal medyada haklarında kara para aklama iddiaları bulunan sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Engin Polat'ın tutuklanarak cezaevine gönderilmelerinin ardından yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşanırken, bir isim serbest bırakıldı. 

 

Sosyal medyada haklarında kara para aklama iddiaları bulunan sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Engin Polat'ın tutuklanarak cezaevine gönderilmelerinin ardından yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşanırken, bir isim serbest bırakıldı. 

 

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarına ilişkin Dilan ve Engin Polat ile yakınları hakkında başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve yakalanan şirketin mali müşavirlerinden Zümrüt Yerebakan için yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı verildi. Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialara ilişkin Dilan ve Engin Polat ile yakınları hakkında yürütülen soruşturmada, aralarında Dilan ve Engin Polat'ın da bulunduğu 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilirken, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Hakkında yakalama kararı bulunan şirketin mali müşavirlerinden Zümrüt Yerebakan yakalandı. Anadolu Adliyesi'ne getirilen Yerebakan, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

 

Hakimlik, şüpheli Zümrüt Yerebakan hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulayarak serbest bırakılmasına karar verdi. Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddiaları bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi”, “213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet”, “7258 Sayılı Kanun'a muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmada, Dilan ve Engin Polat ile yakınlarının tüm mal varlıklarına 12 Ekim'de el konulmasına karar verilmişti.

 

Soruşturma kapsamında, Sulh Ceza Hakimliği’nce aralarında Dilan ve Engin Polat'ın da bulunduğu 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilirken, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Öte yandan sosyal medya fenomeni Banu Parlak'a ait güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler Dilan Polat, Engin Polat ve babası Sezgin Polat, “Birden Fazla Kişi Tarafından Birlikte Silahla Tehdit suçuna azmettirme” suçundan tutuklanmıştı.