Dilan Polat'ın Cezaevindeki Ä°lk Ä°steÄŸi Dikkat Çekti! Ne Ä°stedi?

Hakkında kara para aklama iddiasıyla yürütülen soruÅŸturmada önce gözaltına alınan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilen sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın cezaevindeki ilk gününde ilk isteÄŸi dikkat çekti. 

 

AÄŸlayarak cezaevine giren Dilan Polat‘ın koÄŸuÅŸtaki ilk gününde yemek yiyemediÄŸi için tansiyonunun düÅŸtüÄŸü sonrasında da revire kaldırıldığı belirtilirken çocuklarıyla görüÅŸmek istediÄŸi ancak evraklarının eksikliÄŸi nedeniyle talebinin kabul edilmediÄŸi ortaya çıktı. Ayrıca Avukat Feyza Altun, Dilan Polat’ın elektronik kelepçe ile tutuksuz yargılanabileceÄŸini iddia etti.

 

“Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve DiÄŸer Spor Müsabakalarında Bahis ve Åžans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruÅŸturma baÅŸlatılan Engin ve Dilan Polat çiftinin de aralarında bulunduÄŸu 18 ÅŸüpheliden 12’si tutuklandı. Tutuklanarak Ä°stanbul’un Silivri ilçesinde bulunan Marmara Kapalı Ceza Ä°nfaz Kurumu’na gönderilen Dilan Polat’ın cezaevindeki ilk günün yaÅŸadıkları ortaya çıktı. Marmara Kadın Kapalı Cezaevi’ne girerken hüngür hüngür aÄŸlayan Dilan Polat’ın cezaevindeki ilk gününde tansiyon sorunu nedeniyle revire kaldırıldığı ortaya çıktı. Lüks hayatıyla ÅŸov yapan Polat’ın, cezaevi dolabındaki eÅŸya ve aksesuarları ise merak konusu oldu.

 

Ä°LK GÜNÜ NASIL GEÇTÄ°?

 

Master Haber’den Ercan Öztürk’ün haberine göre, dün sabah cezaevine giriÅŸ yapan Polat, iÅŸlemlerin ardından geçici koÄŸuÅŸa götürüldü ancak bir ÅŸey yemediÄŸi için tansiyon sorunu yaÅŸadı.

 

ÇOCUKLARIYLA GÖRÜÅžMEK Ä°STEDÄ°

 

FenalaÅŸan Polat, revir koÄŸuÅŸuna kaldırıldı. Polat’ın çocuklarıyla telefonda görüÅŸme isteÄŸine cezaevi yönetiminden ‘Evraklarınız yok’ denilerek onay çıkmadı.

 

“BENÄ° BÖYLE GÖRMESÄ°NLER”

 

“Evraklarınız eksik. Evraklarınız bugün hazırlansa bile sizin telefon gününüz Cuma. Ä°sterseniz sesli, isterseniz görüntülü görüÅŸebilirsiniz” yanıtını aldı. Dilan Polat, yetkililere “Çocuklarım beni burada görsün istemiyorum. Cezaevi ortamıyla gözükmek istemiyorum” dedi. Ä°nfaz koruma memurları görüntülü konuÅŸmanın özel odalarda da yapıldığını belirtti. Bunun üzerine Dilan Polat, evraklarının bir an önce hazırlanması için avukatlarına talimat verdi.

 

GÖRÜÅžME HAKKI 10 DAKÄ°KA

 

Telefon görüÅŸme süresinin haftada on dakika, konuÅŸmanın dakikasının ise bir lira olduÄŸu öÄŸrenildi.

 

GÄ°YÄ°NME ODASINDAN CEZAEVÄ° DOLABINA

 

Dilan Polat’ın cezaevinde giyebileceÄŸi kıyafetlerin, takacağı aksesuarların listesine de ulaşıldı. Dilan Polat’ın cezaevindeki dolabımda ÅŸu kıyafetler olacak: Bir adet palto, üç adet tiÅŸört, bir adet manto, iki adet pijama takımı, iki adet hırka, 1 adet spor ayakkabısı, dört adet pantolon ve etek, bir çift kışlık ayakkabı, iki adet elbise, bir adet iskarpin, bir adet eÅŸofman, bir kol saati, dört adet gömlek ve bir adet içlik ve iki adet kazak. Polat’ın normal koÄŸuÅŸa ne zaman geçeceÄŸi ise ÅŸimdilik açıklanmadı. Ancak cezaevi prosedürlerine göre cezaevine giren bir tutuklunun bir haftaya kadar geçici koÄŸuÅŸta kalabiliyor.

 

AÇIK GÖRÜÅžTEN FAYDALANABÄ°LECEK

 

Marmara Kapalı Kadın Cezaevi’nde bugün baÅŸlayıp, 10 Kasım tarihine kadar sürecek olan açık görüÅŸten Polat çifti de faydalanabilecek.

 

ELEKTRONÄ°K KELEPÇE Ä°LE TUTUKSUZ YARGILANABÄ°LÄ°R

 

2. Sayfa’ya katılan Altun ise, Dilan Polat’ın itiraz talebiyle tutuksuz yargılanabilme ihtimalinin olduÄŸunu söyledi. “Dilan Polat elektronik kelepçeyle yargılanabilir ve böylece kaçma ÅŸüphesi ortadan kalkabilir” diyen Feyza Altun, Polat’ın böyle bir durumda sosyal medyayı kullanacağını düÅŸünmediÄŸini ifade etti.