Doğum Kontrol Hapı Kadınlarda Korku Ve Kaygı Duygusunu Kamçılıyor!

Kanada’da yapılan bir araştırma, doğum kontrol hapının kadınların beynin korku, kaygı gibi duyguları yöneten bölümünü olumsuz etkilediği ortaya koydu.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Doğum kontrol haplarının hem olumlu, hem de olumsuz etkileri var. Bunlardan bazıları biliniyor: Adet kesilmesi, şişmanlama, kan pıhtılaşması gibi… Ancak bu hapların beyin üzerindeki etkileri henüz tam olarak anlaşılamadı.

 

Kanada’nın Montreal kentindeki Akıl Sağlığı Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada,doğum kontrol haplarının beynin korku,kaygı, neeni belirsiz sıkıntı gibi duyguları denetleyen “Cortex prefrontal ventromedian” bölgesinde (Beynin burun ve alnın hemen arkasında yer alan bölümü) olumsuz etkilere yol açtığı anlaşıldı.

 

Araştırmada fiziki sağlıkları iyi durumda olan dnekler gruplara ayrıldı: Doğum kontrol hapı alan kadınlar, hap kullanımını durdurmuş olan kadınlar, hiçbir zaman hap kullanmamış kadınlar. Araştırmanın sonuçlarına göre, doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda beynin bu bölgesi hassaslaşıyor. Ancak hap kullanımına son verilmesiyle bu anormallik kayboluyor.