Domuz Gribi İle Normal Gribin Farkı Nedir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda domuz gribi ile normal gribin farkları konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda domuz gribi ile normal gribin farkları konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda domuz gribi ile normal gribin farkları konusunda detaylı bilgiler verdi.

 

A tipi influenza virüsü olarak da bilinen H1N1 virüsü halk arasında domuz gribi olarak bilinir. Domuz gribi denmesinin nedeni domuzlar arasında görülen bir grip virüsüne benzemesi yüzündendir. Bu yeni virüs insan, domuz ve kuş virüslerinin bir karışımıdır. Influenza virüs tiplerinin çeşitli alt grupları vardır. Aslında en sık görünen influenza B dediğimiz bildiğimiz basit gribal enfeksiyondur. Domuz gribi ise A grubunda olan H1N1 virüsüdür ve özel testler yapılarak tanı konulabilir. 

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.