Dudak Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de dudaktır. Güzelliğe önem veren kadınlar dudak dolgusu yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği dudak dolgusu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Dudak dolgusu estetiği, dudaklara hacim kazandırmak ve estetik yapısını iyileştirmek için uygulanan ağrısız ve kısa sürede tamamlanan dolgu işlemidir. Dudaklarınızın estetik yapısından memnun değilseniz ve bu durumdan kurtulmak istiyorsanız sizde dudak dolgusu yaptırabilir ve kendinize olan özgüveni artırabilirsiniz.

 

Dudak dolgusu nasıl yapılır ?

 

Dudak dolgusu işlemi, uzmanlarımız tarafından birçok farklı yöntem ile uygulanmaktadır. Kişilere ve beklentilerine göre muhakkak farklılık gösterecektir. 10 -15 dakika kadar kısa bir sürede gerçekleşen, dudak dolgusu işlemi, ameliyat gibi yöntemler ile daha uzun sürebilir. Uzmanlarımız ile iletişime geçerek, beklentileriniz yönünde en uygun yöntemi tercih etmenizde fayda vardır. Dudak dolgusu tedavisi, size daha dolgun dudaklar verebilen kozmetik bir prosedürdür. Günümüzde enjekte edilebilir dermal dolgu yöntemi en yaygın olarak kullanılan dudak büyütme yöntemidir. Dudaklarınıza ve ağzınıza enjekte edilebilen birçok tipte dermal dolgu maddesi vardır. Ancak günümüzde en yaygın dolgu maddeleri, hyaluronik aside benzer maddeler içeren ürünlerdir. Hyaluronik asit vücutta bulunan doğal bir maddedir. Dudaklarınızdaki hacmi arttırmaya yardımcı olur. Bununla birlikte bu tip dermal dolgu maddelerine bazen "hyaluronik asit dolgu maddeleri" denir. Bir zamanlar en yaygın dermal dolgu maddesi olan kollajen günümüzde daha az kullanılır. Daha yeni seçenekler daha güvenlidir ve etkileri daha uzun süre devam eder.

 

Hyaluronik asit dolguların faydaları nelerdir?

 

Enjekte edilen madde miktarı kontrol edilebilir, bu nedenle doktor ne kadar dudak hacmi oluşturulduğunu daha iyi kontrol edebilir. Enjeksiyonlar, istenen sonuçlar elde edilene kadar farklı randevular sırasında kademeli olarak verilebilir. Dudakların hareketi ile oluşan tüm topaklar ve çarpmalar kolayca çözülebilir. Etkin madde olarak farklı bileşen kullanan diğer dermal dolgu lara göre daha az morarma ve şişme etkisine sahiptir. Sonuçlar oldukça uzun ömürlüdür, ancak kalıcı değildir. Hyaluronik asit dolgu maddeleri vücutta bulunanlara benzer maddelerden yapıldığı için alerjik reaksiyona neden olma olasılığı düşüktür. Ancak lidokaine alerjiniz varsa, tedaviye başlamadan önce doktorunuza bunu bildirin.



Etiketler: