Dünya Dışı Mikropların İstilasına Hazır Mıyız?

Bizi uzayda bekleyen en büyük tehlike dünya dışı mikropların gezegenimizi istila etmesi olabilir mi? NASA (ABD Havacılık ve Uzay Dairesi) ile işbirliği yapan “Biodefense Commission” (Biyolojik savunma komisyonu) böyle bir tehlikenin var olduğu duyurdu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Komisyon, NASA’nın uzay aracıyla Mars’tan toplamayı planladığı toprak örneklerinin Dünya’ya getirilmesinin gezegenimiz için kötü bir sürpriz hazırlayabileceği uyarısında bulundu. Mars’a uzay araçları göndermemiz, ayrıca Jüpiter’in “Europe” ve “Ganimed” gibi buzla kaplı uydularına ilgimizin sürekli artması, hep dünya dışı yaşam izlerinin aranmasının bir parçası.

 

Ancak bu arayışlarda ileri bir uygarlıktan çok bir mikrobun izleriyle karşılaşma olasılığımız çok daha yüksek.

 

O nedenle NASA, “Perseverance” uzay aracının Mars’tan toplayacağı toprak örneklerini Dünya’ya getirmek istiyor.

 

Ancak, kolay bir iş değil bu. NASA Başkanı Bill Nelson şöyle diyor: “Uydumuzu güvenli bir şekilde Mars’a indirmek, yine Dünya’dan gönderilecek komutlarla son derece güvenli koşullarda toprak örnekleri almasını sağlamak, sonra bu örnekleri bir füzeyle Dünya’ya getirmek için 33 milyon kilometrelik yol boyunca her türlü güvenlik önlemlerini asarlamak hiç de kolay bir şey değil.

 

Peki, tüm bu güvenlik önlemleri alınarak, Mars’ın toprağı Dünya’ya getirilirse ne olacak?

 

2014’teDünya kamuoyunu UFD’lara ve filmlerde gördüğümüz diğer uzaylıların istilasına değil, uzaydan gelecek veya gelebilecek mikro organizmaların, bakterilerin, virüslerin ve diğer mikropların gezegenimize yerleşmelerinin tehlikelerine karşı uyaran “Biyolojik Savunma Komisyonu” bu ay içinde, 11 Nisan’da,, “Henüz bilmediğimiz bu tehlikeye karşı kamuoyunu uyardı, şu açıklamayı yaptı: “Evrende hep daha ötelere doğru gittikçe, bugüne kadar bilmediğimi tehlikelerle karşılaşma tehlikesi artıyor.”