Dünya Yeni Tehlikeyle Karşı Karşıya: Stres A Nedir? Nasıl Bulaşır? Tedavisi Var Mı?

Virüslerin Biri Bitmeden Biri Başlıyor... İngiltere'de Ölüm Saçan Stres A Virüsü Aslında Ne? Uzmanlar Diyor?

 

Virüslerin biri bitmeden biri başlıyor... İngiltere'de ölüm saçan Stres A virüsü ile ilgili uzmanlar uyarıyor! Boğaz enfeksiyonu ve ciltteki değişimler bu hastalığın semptomlarından. İngiltere'de Strep A enfeksiyounu vakaları artarken özellikle çocukların hastalığa yenik düşmesi sonucunda ölü sayısı 8'e çıktı. Araştırmacılar birçok kişinin farkında olmadan bu bakteriyi taşıma potansiyeline sahip olduğunu söylüyor. 

Çoğu boğaz enfeksiyonu vakası tedavisiz de iyileşebilir. Cilt enfeksiyonları antibiyotik gerektirebilir. Ancak Strep A Gas(İGAS) olarak bilinen ciddi enfeksiyonlara neden olabilir bu yüzden; yutkunma sırasında ağrı, ateş, şişmiş bademcikler ve deri döküntüsü gibi durumlarda acilen doktorunuza başvurun. 

 

İNFASİF GAS(İGAS) Hastalığı:

Bakterinin vücudun doğal savunmasını aştıktan sonra kan,derin,kas veya akciğer gibi vücudun normalde bulunmadığı bölgelerine girmesidir.

 

Uzmanlar Uyarıyor!

Uzmanlar bu bakterilerin yakın temas, öksürük ve hapşırma gibi durumlarda bulaşabilirliğinin arttığını söylüyor. Kapalı ve kalabalık alanlarda maske takma konusunda uyarıyor.

 

 



Etiketler: