Dünyada Doğan 10 Prematüre Bebekten Birinin Nedeni Plastik!

ABD’de yeni sonuçlanan ve “The Lancet” tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, ülkedeki her 10 erken doğumdan birinin nedeni, plastiği esnetmek için kullanılan “Ftalat” denilen kimyasal madde. Uzmanlar, ABD’deki bu sonucun hiç kuşkusuz dünyanın diğer ülkeleri için de geçerli olduğunu belirtiyorlar.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Plastik hayatımızın her yerinde var. Mikroskopik biçimi vücudumuzu, çevreyi istila ediyor, hatta doğumların bile düzenini bozuyor. Yukarda da belirttiğimiz gibi, “The Lancet” dergisinde yayınlanan bir araştırmada, ABD’de her 10 erken doğumdan birine hamile kadınların kullanılan günlük plastik eşyaların içerdiği kimyasal maddelerden kaynaklandığı açıklandı.

 

“Ftalat” denlen bu kimyasal bileşimler, plastiğin yumuşayıp esnemişini sağlıyor. Bu kimyasal günlük hayatta kullandığımız binlerce üründe var. Plastik tabaktan ve su şişesinden tutun ambalajlara, güzellik ürünlerine, oyuncaklara kadar. Zaten o nedenle plastik tabaklardaki yemeklerin mikrodalgada kesinlikle ısıtılmaması uyarısı yapılıyor.

 

Araştırmayı yürüten ekibin başındaki New York Üniversitesi’nden Profesör Leonardo Trasande, plastikteki söz konusu kimyasalın erken doğumları tetiklediğini bildirdi. Bu sonuca, ABD’de 5 bini aşkın hamile kadının idrarındaki “Ftalat” oranını analiz ederek ulaştıklarını anlatan Profesör Trasande, “İdrarında yüksek oranda bu kimyasal bulduğumuz kadınların erken doğum yapması olasılığının yüzde 50 arttığını tespit ettik” dedi.



Etiketler: