Dünyanın En Güzel Plajları Açıklandı! En Güzel Plaj Avrupa'da!

Kilometrelerce uzunluğundaki kumsal, masmavi deniz ve güneş… Turizm ve seyahat sitesi “Tripadvisor” tarafından “Dünyanın en güzeli” seçilen Portekiz’deki Praia da Falésia plajı böyle tanımlanıyor.

 

“Tripadvisor”, geçenlerde dünyanın en güzel 25 plajı klasmanını yeniledi. İşte listenin ilk 5’i.

 

5- Grace Bay Beach (İngiltere):

 

Bu plaj Büyük Britanya adalarında değil; İngiltere toprağı sayılan Türk ve Kayık Takımadaları’nda.

Takımadalara bağlı Providenciales adasında bulunn Grace Bay plajı “Altın sarısı kumsalı, pırıl pırıl denizi ve insanı okşayan dalgalarıyla bir yeryüzü cenneti” diye anlatıldı.

Plajın yer aldığı bölgenin sakinliği ve güzel otelleri de epey övgü aldı.

 

4-Ka’anapali Beach (ABD)

 

Hawai rüya gibi plajlarıyla tüm dünyada tanınıyor. Bu plajlardan biri Ka’anapali, dünyada ilk 10’a girdi. Maui adasında bulunan plaj, 4,8 kilometre uzunluğunda.

 

3-Playa de la Concha (İspanya)

 

İspanya’nın kuzey-doğu ucunda bulunan bu plaj daha önce de bir çok kez en iyiler listesine girdi. Bu yıl üçüncülüğe yükseldi.

Yarım daire şeklinde olan ve San Sebastian kentinde yer alan plaj, 54 bin metrekarelik alanı kaplıyor. Bu da 8 futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor.

Körfez Iueldo ve Urgull dağları tarafından kuşatılıyor. San Sebastian ayrıca ödüllü bir çok restoranın bulunduğu gastronomi kenti olarak biliniyor.

 

2-Spiaggia dei conigli (İtalya).

 

İtalya’daki bu plaj, Lampedusa adasında bulunuyor. Turkuvaz rengi denizi ve ulaaşlmasının kolaylığı nedeniyle çok beğeniliyor.

 

1-Praia da Falésia (Portekiz)

 

Geçen yıl 6’ncı sırada yer bulan Portekiz’deki bu plaj 2024’te ilk sıraya yükseldi. Kırmızı kumlu falezleriyle hayranlık uyandıran plaj, hem yüzmek, hem de çevrede yürüyüş yapmak için son derece uygun olarak değerlendiriliyor.