Dünyanın En Pahalı 10 Plakası! İşte Detaylar!

Bazı hevesliler, daha doğrusu hevesli zenginler, özel bir plakaya sahip olmak için bazen arabalarının değerinin de üstünde para ödemeyi göze alıyorlar. Öyle ya; ne de olsa harcayıp tüketemeyecekleri kadar servetleri par.

 

İşte, dünyanın en pahalı 10 araba plakası.

 

10’uncudan 1’inciye kadar sıraladık.

 

dunyanin en pahali 10 plakasi

 

10: Abu Dabi 7

 

“Abu Dabi” plakası bir değil üç kez satıldı. 2 Ekim 2019’daki açık artırmada “Abu Dabi 7” 3.9 milyon dolara alıcı buldu. Plaka, Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan 7 emirliğe gönderme yapıyordu.

 

dunyanin en pahali 10 plakasi

 

9: Abu Dabi 5

 

Dubai’nin gayrımenkul yatırımcısı Balwinder Sahni, 2016 Ekim’indeki müzayedede bu plakaya 4.6 milyon dolar ödedi. Balwinder Sahni sadece lüks otomobil değil, özel plaka koleksiyonu da yapıyor. Örneğin, 8 adet Rolls-Royce’u var. Bu kadar özel arabalara elbette özel plaka yakışır, değil mi? O nedenle Balwinder Sahni, sadece “Abu Dabi 5”i değil, “Dubai 9” plakasını da aldı. Bedeli:2.8 milyon dolar.

 

dunyanin en pahali 10 plakasi

 

8: Abu Dabi 1

 

2016’daki müzayedede 9.5 milyon dolara satıldı. Gayrımenkul imparatoru Sacit Abdül Gaffar Kuri’ye “Neden bu kadar yüksek bir meblaj ödemeyi göze aldınız?” diye soruldu. Cevabı: “Çünkü en güzel numara!”

 

dunyanin en pahali 10 plakasi

 

7: Dubai AA8

 

Bunu da Balwinder Sahni satın aldı. 8 Rolls Royce’undan üçüncüsüne bu plakayı takmak için 9.5 milyon dolar ödedi. Kalan 5 Rolls Royce’una özel plaka sağlamak için kimbilir ne servet harcadı.?

 

dunyanin en pahali 10 plakasi

 

6: Dubai D5

 

Yukarıdaki sorunun cevabını öğrenmek için pek fazla beklememize gerek kalmadı! Balwinder Sahni, Ekim 2016’daki müzayedede bir Rolls Royce’u için daha 9.6 milyon dolar ödeyip “Dubaï D5” plakasının sahibi oldu.

 

dunyanin en pahali 10 plakasi

 

5: Dubai AA9

 

2012’de, “Dubai AA9” plakası 10 milyon dolara müşteri buldu. Hayır, bu kez alıcı Balwinder Sahni değildi. Kimliği bilinmeyen bir zengin olarak kaldı.

 

dunyanin en pahali 10 plakasi

 

4: Dubai P7

 

“Dubai P7” 15 milyon dolar fiyatıyla Birleşik Arap Emirlikleri’nde bugüne kadar satılan en pahalı plaka oldu. Geliri yardım kuruluşlarına aktarıldı. Alıcının kimliği gizli tutuldu.

 

dunyanin en pahali 10 plakasi

 

3: ABD New York

 

New York’un en pahalı plakası kentin adını taşıyor. New York eyalet yönetimi özel plaka üretimine 1970’lerin sonunda başladı. Bu ilk plakaya bir aile sahip oldu. 20 milyon dolar ödediler. Ve plakayı eski model Volvo arabalarına taktılar. On yıllarca da kullandılar. Volvo’nun değeri, plakanın onda biri bile değildi!

 

dunyanin en pahali 10 plakasi

 

2: İngiltere F1

 

Otomobil tasarımcısı Afzal Han, “F1’ plakasını 2018’de, 20 milyon dolara satışa çıkardı. Bu plakayı 2008’de 620 bin dolara almıştı. Ne yazık ki, bir müşteri çıkıp çıkmadığını bilmiyoruz. Bir ihtimal Afzal Han, bu plakayı taşıyan “Bugatti Veyron” otomobiliyle hayatın tadını çıkarıyor olabilir.

 

dunyanin en pahali 10 plakasi

 

1: ABD MM

 

24.3 milyon dolar değerindeki “MM” dünyanın en pahalı plakası ünvanını taşıyor. Nedeni: ABD’de iki harfli plaka son derece az. Üstelik, iki aynı harften oluşan plaka daha da az. Topu topu 35 adet.