Dünyanın En Seksi Atleti Sosyal Medyayla Hayatını Kurtardı!

Alicia Schmidt bir fenomen. Hayır, atletizmdeki performansıyla değil; sosyal medyadaki takipçileri sayesinde. (Not: Atletizmde en önemli başarısı 2017’de Avrupa U20 şampiyonasında 4x400 bayrak yarışmasında gümüş madalya kazanması oldu. Bir de ondan 2 yıl sonra İsveç’teki Avrupa ümitler şampiyonasında yine 4x400 bayrak yarışmasında Almanya ekibiyle birlikte bronz madalyası var. )

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Birkaç yıl önce bir Avustralya dergisi tarafından “Dünyanın en seksi atleti” ilan edilmesinden sonra bir dünya starı oldu. Ne var ki, 24 yaşındaki atlet, Tik-Tok’ta “Atletizmdeki kazançlarım hayatımı sürdürmeme yetmiyor” itirafında bulundu.

 

Alicia Schmidt yaşı ilerledikçe biraz döküldü: 2021’de Tokyo Olimpiyatları’da Alman takımında yer almasına rağmen koşamadı. Son olarak, Budapeşte’de yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda yine 4x400 ekibinde yer aldı ama takımıyla birlikte daha seri koşusunda elendi.

 

dunyanin en seksi atleti sosyal medyayla hayatini kurtardi

 

Buna karşılık, pistler dışındaki performansı sürekli gelişti. 24 yaşındaki Schmidt, Instagram’da 4.3 milyon, Tik Tok’ta da 2 milyon takipçiye sahip. Bu da onu “Forbes” dergisinin “30 yaş altındaki en çok takipçisi olan 30 isim” listesine girmesini sağladı.

 

Schmidt geçenlerde Tik Tok tarafından yayınlanan bir röportajda, “Alman atletlerinin pek çoğununun spordan kazandıklarıyla geçinmesi mümkün değil. Milli takıma yükselmeyi başarabilirsek ayda yaklaşık 700 Euro kazanıyoruz” itirafında bulundu.

 

dunyanin en seksi atleti sosyal medyayla hayatini kurtardi

 

Bazı atletlerin kulüplerinden ek destek sağladıklarını ama bunun da hayatlarını sürdürmelerine imkan vermediğini anlatan Schmidt, “Bir çok arkadaşımız sportif ekipmanlarını. Örneğin yüksek atlamacılar sırıklarını kendi ceplerinden ödeyerek alıyor. Ayrıca yarışmalar için bir yere götürüldüğünüzde yol ve otel masrafını da siz ödüyorsunuz” diye içini döktü.

 

Ve derin bir iç çekerek ekledi: “Çok şükür sosyal medya sayesinde hayatımı kazanmaya başladım. Böylece ek iş yapma zorunluluğundan kurtuldum.”