Dünyanın En Uzun Zehirli Yılanı Kral Kobra!

Yılan, insanların korktuğu hayvanların başında geliyor. Bu korku pek de haksız değil; çünkü bazı yılan türlerinin bir ısırığı ölüme kadar götürebilir.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Aslında yılanlar korkak hayvanlar, siz onlara bulaşmadıkça hiçbir zararları yok ama uğraşmaya kalkarsanız, kendilerini savunmak için silahlarını, yani zehirlerini kullanmak zorunda kalıyorlar. Zehirleri ölümcül yılanların başında kobra, boa ve “Oxyuranus” diye de bilinen “Taipan” geliyor.

 

Ama tüm yılanlar bir yana, kral kobrası bir yana. Çünkü onun bir ısırığı dayanılmaz ağrılara, gözün bulanıklaşmasına, baş dönmelerine ve felce neden oluyor. Kral kobranın boyu 3,7 ile 4,6 metre arasında değişiyor. En uzun boylu insanın iki katı.

 

Kral kobranın başka özellikleri de var: Çevrelerini gözlemek için çalıların ardından boyunlarını uzatabiliyorlar. Hem avlarını, hem de avcılarını görebilmek için. Avcılarını ve avlarını korkutmak için ıslık çalıyorlar.

 

Kral kobra bir ısırıkta 600 miligram zehir aktarabiliyorlar. Bu da zamanında müdahale edilmezse kurbanının ölümüne neden oluyor.



Etiketler: