Dünyanın Tüm Parasını Verseniz Yine De Evimi Satmayacağım! Öykü Amerika'dan!

ABD’nin Georgia eyaletindeki Augusta kentinde bulunan golf kulübü epeyce bir süredir yaşlı bir kadını ikna etmek için ter döküyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

ABD’nin en prestijli golf sahalarından olan ve her yıl ülkenin en önemli 4 turnuvasından birine ev sahipliği yapan Augusta golf kulübü, biir kaç yıldır düzenli olarak büyüyor, yayılıyor. Ancak bir noktaya geldi, takıldı: Golf kulübünün hemen bitişiğindeki evde oturan yaşlı bir kadın, 1959’dan bu yana yaşadığı mekanı satmayı reddetti.

 

Golf kulübü daha önce çevredeki diğer evleri ve arazileri satın almak için 200 milyon dolar harcamıştı. planlarına göre 18 delikli yeni bir golf parkuru ile konutlar inşa edilecekti. Ama bunun için Elizabeth Thacker’in evini satın alıp yıkmaları gerekiyordu, 92 yaşındaki kadın “Hayır”, dedi, “Evimi satmayacağım…”

 

Evin değeri 330 bin dolardı. Golf kulübü yaşlı mı yaşlı kadına milyonlarca dolar önerdi. Cevap hep aynıydı: “Satmıyorum!” Elizabeth bu evi hayata veda etmiş olan kocası Herman ile 1959’da inşa etmiş, çocuklarını, torunlarını, torunlarının çocuklarını orada büyütmüşlerdi.

 

Yaşlı kadın, “Benim buradaki anılarımın değerini hiçbir para karşılayamaz” dedi. Herman Thacker hayattayken, evlerinin geleceğiyle ilgili hiçbir kuşkuya meydan bırakmayan bir karar vermişti: “Para her şeyi satın alamaz!” Golf kulübünden teklifle gelenleri hep nazik bir şekilde ağırlayan ama hep “Hayır” cevabı veren Herman, 2019’da öldü. Şimdi onun “Hayır”ını 92 yaşındaki eşi devam ettiriyor.