Duru Önver'den Sıcak Şarap Tarifi!

Sıcak şarap nasıl yapılır? Youtube'da yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Duru Önver, yayınladığı videosunda sıcak şarap tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Peki sıcak şarap nasıl yapılır? Cevaplar haberimizde..

 

Sıcak şarap nasıl yapılır? Youtube'da yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Duru Önver, yayınladığı videosunda sıcak şarap tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Duru Önver, yayınladığı videosunda sıcak şarap tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Peki sıcak şarap nasıl yapılır? Cevaplar haberimizde..

 

sicak sarap nasil yapilir duru onver anlatti

 

Sıcak şarap nasıl yapılır?

 

Youtube'da yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Duru Önver, yayınladığı videosunda sıcak şarap tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Yayınladığı videosunda sıcak şarap tarifi hakkında konuşan ünlü sosyal medya fenomeni bu konuda detaylı bilgiler verdi. 

 

Tarif (1 şişe kırmızı şarap için):

1 portakal

1 tarçın çubuğu

5 karanfil

2 yıldız anason

60 gram şeker (6 yemek kaşığı)

300 gram su veya greyfurt suyu (1,5 su bardağı)

 

Üstteki malzemeleri orta derecede ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakika sonra şarabınızı tencereye ekleyin ve şarap ısınana kadar pişirin. Kaynamaması gerekiyor, sadece ısınmalı; kaynarsa alkolü uçar

 

Not: Biz şarabı ekledikten sonra kısık ateşe aldık (kaynamasından korktuk) ve 13 dakika ısıtmamıza rağmen hala çok sıcak değil ılıktı. Siz daha uzun süre ısıtabilirsiniz ya da belki bizim gibi kısığa almak yerine orta ateş ile devam edebilirsiniz.

 

Not 2: Tadı çok güzel ama bizim seçtiğimiz şarap (Sava) ile yapacaksanız bence tarifteki 6 yemek kaşığı şeker çoook tatlılaştırıyor. Onu 6 yapmaktansa 3’e veya 4’e indirirdim.