Ebru CündübeyoÄŸlu Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Ebru CündübeyoÄŸlu kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan ünlü oyuncu Ebru CündübeyoÄŸlu ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye baÅŸlandı. Peki Ebru CündübeyoÄŸlu kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Ebru CündübeyoÄŸlu kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan ünlü oyuncu Ebru CündübeyoÄŸlu ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye baÅŸlandı. Peki Ebru CündübeyoÄŸlu kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

ebru cundubeyoglu kimdir nerelidir kac yasindadir

 

Ebru CündübeyoÄŸlu kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır?

 

Ebru CündübeyoÄŸlu kimdir? Ebru CündübeyoÄŸlu 10 Eylül 1974 yılında Almanya’nın Heilbronn ÅŸehrinde doÄŸdu. DiÅŸ doktoru ErtuÄŸrul CündübeyoÄŸlu ile 1970 Türkiye Güzelleri'nden Hülya CündübeyoÄŸlu'nun tek çocuÄŸudur. OrtaöÄŸrenimi Ä°stanbul ve Adapazarı’nda, yükseköÄŸrenimini UludaÄŸ Üniversitesi Ä°ktisadi Ä°dari Bilimler Fakültesi Ä°ktisat Bölümü'nde tamamladı. 1974 yılında Almanya’nın Heilbronn ÅŸehrinde doÄŸdu. DiÅŸ doktoru ErtuÄŸrul CündübeyoÄŸlu ile 1970 Türkiye Güzelleri'nden Hülya CündübeyoÄŸlu'nun tek çocuÄŸudur. OrtaöÄŸrenimi Ä°stanbul ve Adapazarı’nda, yükseköÄŸrenimini UludaÄŸ Üniversitesi Ä°ktisadi Ä°dari Bilimler Fakültesi Ä°ktisat Bölümü'nde tamamladı.

 

1993 yılında Türkiye güzellik yarışmasına katıldı, 1970'te annesinin dördüncü seçildiÄŸi yarışmada, kendisi de Türkiye 4. güzeli seçildi. Aynı yıl televizyonculuÄŸa baÅŸladı. 1993-1997 yılları arasında, ilki TRT'de yayımlanan ''Bir BaÅŸka Gece'' adlı program olmak üzere pek çok eÄŸlence programının sunuculuÄŸunu üstlendi ve yapımında çalıştı. Hafta içi her gün, canlı yayınlanan aktüel-eÄŸlence programı "Sabah Åžekerleri'''nde sunuculuk yaparak 20'li yaÅŸlarında iken Türkiye'de büyük bir seyirci kitlesi tarafından tanındı.

 

1997 yılında Gülüm dizisindeki rolü ile dizi oyunculuÄŸuna, 1999 yılında Sadri Alışık Tiyatrosu'nun sahnelediÄŸi FehimpaÅŸa Konağı adlı komedide ‘Mihriban’ rolünü oynayarak tiyatro oyunculuÄŸuna baÅŸladı. Deli Yürek dizisinde ‘Avukat AyÅŸegül’, Koçum Benim dizisinde Deniz öÄŸretmen, Omuz Omuza'da ‘Sevilay’, Yalancı Romantik'te ‘Ä°pek’, Avrupa Avrupa'da Gülbahar, Evli ve Öfkeli'de ‘Seray televizyon dizilerinde canlandırdığı rollerden bazılarıdır. Tiyatro oyunculuÄŸuna 2008'de Tiyatro Kedi'nin sahneye koyduÄŸu ÇalıkuÅŸu adlı oyunda Feride'nin Anadolu'ya gittiÄŸi dönemi, Kibarlık Budalası'nda Nicole, 2018'de Gergedan Yapım'ın sahnelediÄŸi Ölü'n Bizi Ayırana Dek adlı komedide Cansu karakteri gibi rollerle devam etti. 2003 yılında radyo programcısı Mert Güçlü Mete ile evlendi. Çiftin bir kızları oldu (d. 2005).

 

2000'lerin baÅŸlarında ÅŸiir kaleme alan CündübeyoÄŸlu'nun Aşılı Kolum adlı ilk ÅŸiir kitabı 2005'te yayımlandı. Åžiirlerinde çocukluÄŸa özlem, aÅŸk, ayrılık, yaÅŸlanma ve hayatın geçiciliÄŸi temalarını iÅŸledi. 2013'te 20. sanat yılı vesilesiyle ''SevdiÄŸim Åžarkılar'' adlı Türk sanat müziÄŸi albümünü, daha sonraki yıllarda Dertlerimi Zincir Yaptım, Kalbimin Efendisi adlı teklileri çıkardı. SevdiÄŸim Åžarkılar albümünde bestesi kendine ait bir ÅŸarkıya (Neyledin Yar) yer verdi. 40 yaşında iken disleksi olduÄŸunu fark etti. Disleksi ve öÄŸrenme güçlüÄŸü hakkında konuÅŸmalar yaparak ve kendi hikayesini anlatarak bu konuda farkındalık yaratmaya çalıştı. Ä°lk romanı Ferda, 2019 yılında yayımlandı. Bu romanda yazar olan Alzheimer hastası bir kadının hikayesini kendi iç sesi ile anlattı.

 

Kaynak: Hürriyet