Eczanelerdeki İlaçlarla İlgili Olay İddia! Birileri Toplayıp Yurtdışına Satıyor!

Eczanelerde son dönemde yaşananlar gündem olurken, bazı şirketlerin eczanelerin elindeki bulunması zor ilaçları piyasa değerlerinin üzerine toptan olarak satın almak istediklerini söyledikleri iddia edildi. 

 

Eczanelerde son dönemde yaşananlar gündem olurken, bazı şirketlerin eczanelerin elindeki bulunması zor ilaçları piyasa değerlerinin üzerine toptan olarak satın almak istediklerini söyledikleri iddia edildi. Eczanelerde son dönemde yaşananlar gündem olurken, bazı şirketlerin eczanelerin elindeki bulunması zor ilaçları piyasa değerlerinin üzerine toptan olarak satın almak istediklerini söyledikleri iddia edildi. 

 

ilaclari piyasadan kim topluyor

 

Habertürk TV'nin özel haberine göre; eczaneleri arayan bazı kişiler, Türkiye'de temini zor olan, kısıtlı olan hormon, kalp, migren ilaçları gibi ilaçları piyasa değerinin üzerinde satın almak istediklerini söyledikleri iddia edildi. Habertürk TV'de yer alan haberde eczaneleri aradıkları iddia edilen numaralardan bazıları geri aranırken, numaranın ihracat firması olduğu, ilaçların temini için aradıklarını ve bakanlığın koyduğu kısıtlamanın durumu etkilemediği iddia edildi. 

 

ilaclari piyasadan kim topluyor

 

Murat Tülü: Kur farkından satmaktansa ihraç ediyorlar!

 

ilaclari piyasadan kim topluyor

 

Türkiye Eczacılar Odası Yönetim Kurulu üyesi Murat Tülü yaptığı açıklamada Türkiye'de ilaçlara erişimde ciddi sıkıntılar yaşandığınu belirtirken, bazı eczacıların ilaçları Türkiye'de satmaktansa yükselen kurdan ötürü bu ilaçları yurtdışına ihraç ettiklerini belirtti. "Bununla övünüyoruz ihracatımız arttı diye ama aslında kendi insanımıza bu sefer ilaç bulamaz hale geliyoruz" ifadelerini kullanan Tülü durumdan yakındı.