Elif Pınar Çakır’dan Ailelere Çocuk Beslenmesi ile İlgili Tavsiyeler!

Ünlü çocuk doktoru Elif Pınar Çakır, ya da bilinen adıyla GüncelAnne Instagram’dan yayınladığı paylaşımı ile çocukların beslenmesi ile ilgili ailelere tavsiyelerde bulundu.

 

Çocukların sürekli abur cubur yemek istemesinin ebeveynleri çileden çıkardığını söyleyen Elif Pınar Çakır bu konuda ebeveynlere neler yapmaları gerektiğini anlattı.

 

Tüm annelerin çocuklarının sağlıklı beslenmesini istediğini söyleyen Elif Pınar Çakır, bu konuda ebeveynlere verdiği tavsiyelerde çocuklara sağlıklı beslenmeleri için rüşvet verir gibi köfteden sonra gelen çikolatı ekmek gibi abur cubur verileceğine, ebeveynlerin sağlıklı besinler tüketerek, zararlı besinlerden vazgeçmeleri ve çocuklarına rol model olmaları gerektiğini söyledi.

 

Sağlıksız seçimleri ortadan kaldırıp, çocuklara güvenli alanlar oluşturulması gerektiği anlatan Elif Pınar Çakır, çocukların sınırlarının belirlenmesine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Çocukların ebeveynlerin ne dediğine değil, ne yaptıklarına baktıklarını anlatan Çakır, bunun asla göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.